1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Karar bu akşam
Karar bu akşam

Karar bu akşam

CTP-BG Genişletilmiş Parti Meclis’i (PM), yeni hükümet kurulması konusunu ele aldı

A+A-

Levent ÖZDAĞ

CTP-BG Genişletilmiş Parti Meclis’i (PM), yeni hükümet kurulması konusunu ele almak üzere dün KTAMS’ta toplandı. Gerçekleştirilen toplantı öncesinde CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat basın mensuplarına açıklama yaptı. Talat, genişletilmiş parti meclisinin toplandığını belirterek, genişletilmiş parti meclisinin tüzük gereği yılda 2 kez toplanan ancak ihtiyaç halinde daha sık da toplanabilen bir danışma organı olduğunu belirtti.
Genişletilmiş parti meclisinin bağlayıcı karar almadığını sadece tavsiye kararı alabileceğini ifade eden Talat, “Dolayısıyla bu akşamki toplantıda koalisyon çalışmalarını değerlendireceğiz. Daha çok görüş alışverişi şeklinde gerçekleşecek” dedi.

Talat, bu akşam da kurultaydan sonraki en yüksek karar alma organı olan Parti Meclisi’nin toplanarak, koalisyon çalışmalarıyla ilgili gerekli kararları alacağını söyledi.

Parti meclisi uygun görülürse partinin belli kurumlarını koalisyon çalışmalarını sürdürmek üzere görevlendireceğini belirten Talat, dün gece bir danışma toplantısı gerçekleştireceklerini, bu akşam da karar alınacak bir parti meclisi toplantısı yapmayı öngördüklerini söyledi.

Talat, tüm partilerle görüştüklerini ve kendileriyle koalisyon kurma düşüncesi olan UBP ve DP-UG ile de derinlemesine görüştüklerini bu akşamki toplantıda da bilgi vererek kurul üyelerinin görüşlerini alacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur