1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Karar bir kez daha gözden geçirmeli”
 “Karar bir kez daha gözden geçirmeli”

“Karar bir kez daha gözden geçirmeli”

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun ilişkileri askıya alma kararını bir kez daha gözden geçirmesini bekliyor

A+A-

 

   
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği (KTFAD) ilişkilerini askıya alması sonrası KTFAD Yönetim Kurulu olağanüstü bir toplantı gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma düşüncesinin iyi niyetle yapıldığı düşündükleri, ancak başvuru öncesinde KTFF ile görüşülmesi gerektiği belirtildi. Bildiride ayrıca KTFF’nin ilişkileri askıya alma kararını bir daha gözden geçirmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklama
Açıklama şu şekilde: “Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun, KKTC’de temsilcilik açması ile ilgili FIFA’ya yapmış olduğu başvurunun iyi niyetle yapıldığını düşünmekle birlikte, bu başvurunun öncesinde KTFF ile mutlaka görüşülmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlgili temsilciliğin hangi amaçla, hangi şartlarda ve hangi kriterlere göre açılabileceği konusunda KTFF’na bilgilendirme yapılmamasının da kabul edilir bir davranış olmadığını ve bu noktada KTFF’nin dışlanmasının doğru olmadığı ve kesinlikle muhatap alınması gerektiğine inanıyoruz. Tüm kesimlerin, genelde ülke sporu, özelde futbolumuzun dışa açılımı ve içinde bulunduğu durumdan kurtulması için hep birlikte hareket etmesi ve ortak çaba göstermesi gerekmektedir. Zor bir dönemden geçen futbolumuz için tüm paydaşların çok duyarlı olması, yapılacak açıklamalar ve karar üretme noktasında tüm kesimlerin daha dikkatli ve hassas davranması, futbolumuz için yaşamsal bir önem taşımaktadır” denildi.
Futbol ailesi içerisinde yer alan antrenörlerin de, Kıbrıs Türk futbolunu daha iyi yerlere taşıyabilmek için üzerine düşen görevi geçmişte olduğu gibi yaptığını ve bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, “Futbol Federasyonu’nun “Derneğimiz” ile ilişkileri askıya alma kararını bir kez daha gözden geçirmesini bekliyoruz ve bu hassas noktada, tüm tarafları sağduyuya davet ederiz” denildi. Bildiride ayrıca, hizipleşmenin Kıbrıs Türk futboluna kazanç sağlayamayacağını vurgulandı.

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur