1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KARAR AÇIKLANDI
KARAR AÇIKLANDI

KARAR AÇIKLANDI

Duruşma sonrasında mahkeme koridorundaki Coşkun’un ailesinden bir kişi, verilen hapislik cezası sonrasında Yönlüer’e “Sen vicdanında müebbetsin” şeklinde bağırdı.

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 yılında Alkın Coşkun’un hayatını kaybettiği kazayla ilgili kararını açıkladı: 1 yıl…

Ayşe GÜLER

Gönyeli’de 18 Ocak 2012’de Alkın Coşkun’un ölümü neden olan trafik kazasıyla ilgili yargılanan sanık Kezban Yönlüer, 1 yıl hapse mahkum edildi.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı suçlu bulup mahkum ettiği 6 davanın hepsinin cezasının birlikte çekilmesine emir verdi.
Geniş güvenlik önlemi altında dün yapılan duruşma sonrasında kazada hayatını kaybeden Alkın Coşkun’un yakınları, Yönlüer’in aldığı cezaya tepki gösterdi.
Duruşma sonrasında mahkeme koridorundaki Coşkun’un ailesinden bir kişi, verilen hapislik cezası sonrasında Yönlüer’e “sen vicdanında müebbetsin” şeklinde bağırdı.
Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzurunda görüşülen dünkü davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Varol ve sanık avukatı Emre Kadri hazır bulundu.

“Ciddi ve vahim bir suç”
Sanık ile ilgili kararı başkan Peri Hakkı okudu.
Mahkeme Başkanı Hakkı, sanığın aleyhine getirilen‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma’ suçunun ciddi ve vahim bir suç olduğunu vurgulayarak, 7 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü aktardı.
Hakkı, meselede sanığa ceza verilirken kazanın oluş şekli ve kazadaki rolünün etraflıca incelenmesi gerektiğine bulgu yaptı.
Dava ile ilgili karar verirken olguların titizlikle incelenmesi gerektiğini ifade eden Hakkı, kusurlu sürücülerinin kusurlarının dikkate alınmasının şart olduğuna değindi.

“Trafik kazalarında ciddi artış var”
Ülkede son zamanlarda meydana gelen trafik kazalarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Hakkı, söz konusu durumun toplumun bir yarası olduğunu kaydetti.
Hakkı, trafik kazalarının birçok aileyi acıya boğduğunu da vurgulayarak, bir türlü önüne geçilemediğini dile getirdi.

“Sıklıkla karşılaşılan bir kaza değil”
Sanığın yargılandığı kazanın ‘sıklıkla karşılaşılan bir kaza’ olmadığını vurgulayan Hakkı, sanık Kezban Yönlüer’in ‘dikkatsizliği’ sonucunda bu kazanın yaşandığına ve Alkın Coşkun’un ölümüne neden olduğuna işaret etti.


“Dikkatli olup, yavaşlamalıydı”
Hakkı, sanığın dikkatli olması ve yavaşlaması gerektiğine dikkat çekti.
Sanık Kezban Yönlüer’in 2010 yılında da ‘dikkatsiz sürüş’ nedeniyle trafik cezası olduğuna değinen Hakkı, sanığa verilecek cezanın ‘kamu yararının’ gözetilmesi gerektiğine işaret etti.

Cezalarını birlikte çekecek
Mahkeme Başkanı Hakkı, tüm olgular ışığında sanığın aleyhine getirilen davalarla ilgili cezasını birlikte çekmesine ve 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına emir verdi.


6 davadan suçlu bulunmuştu
Yönlüer aleyhine 6 dava getirilmişti. ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma’, ‘gerekli dikkat ve ihtimamı göstermeksizin bir trafik kazası’, ‘motorlu araç kullanıp ihtiyaçsızca acele ve halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma’, ‘kazayı polise bildirmeme’ suçlarının dışında, Yönlüer,
‘seyrüsefer ruhsatsız araç kullanma’ ve ‘sigortasız araç kullanma’ suçundan mahkum edilmişti.

Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur