1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karar 30 Nisan’da
Karar 30 Nisan’da

Karar 30 Nisan’da

3 milyon TL’lik soygun davasında son tanık M.F dün mahkemede konuştu. İddia makamı ve sanık avukatı mahkemede son hitaplarını yaptı. Ağır Ceza Heyeti sanık B.Ç ile ilgili kararını 30 Nisan’da açıklayacak

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili davada dün son tanık M.F Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda dinlendi.

Son tanık M.F sanık B.Ç avukatı Menteş Aziz ve Savcı Aliye Özçınar tarafından sorgulandı.
M.F, bayramın 3. günü çocuğuyla birlikte Güzelyurt Polis Karakolu’na götürüldüğünü ve biri kadın olmak üzere 10 polis tarafından işkenceye uğradığını, yaşadıkları nedeniyle ailesinin dağıldığını söyledi.

Astım, panik atak ve boyun rahatsızlığının bulunduğunu belirten M.F, “10 polis bir tanesi kadın polis olmak üzere bana işkence yaptılar. Beni duvara vurdu. Başımı ve midemi duvara vurdular. İki kez hastaneye götürüldüm” şeklinde konuştu.

M.F, ayrıca ifadesinin okumadığını, zorla imza atıldığını söyledi.
Tanık şahadeti ve hitapların ardından Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran duruşma ile ilgili kararın 30 Nisan Perşembe günü saat 09:00’da okunacağını açıkladı.

Tanık M.F: “Polisler bana işkence yaptı”
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç’yi temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

Avukat Menteş Aziz, sanık M.F’yi mahkemede tanık olarak dinletti.
M.F, mahkemede avukat Aziz’in sorularını yanıtladı. Tanık M.F, bayramın 3. günü çocuğuyla birlikte Güzelyurt Polis Karakolu’na götürüldüğünü söyledi. “Evimize polisler geldiğinde oğlum uyuyordu.

Apar topar beni oğlumla alıp, Güzelyurt Polis Karakolu’na götürdüler. Panikle çocuğumu kimseye bırakmama izin vermediler” şeklinde konuşan tanık M.F şöyle devam etti: “Karakola geldikten sonra beni Salih beyin odasına aldılar. İkinci kata götürdüler. 10 polis 1’i kadın polis bana işkence yaptı. Başımı duvara vurdular”

“Sorgumun ardından fenalaştım”
Sorgusu sırasında polislerin sesini kaydettiğini, ifadesini zorla imzalattırdıklarını dile getiren M.F, “sesimi telefona çektiler. Ben yalvardım, olayı bilmediğimizi söyledim. İfademi yazdılar, bana okutmadılar. Buraya imza atacaksın dediler, ben de imzaladım” şeklinde konuştu.

Sorgusunun ardından fenalaştığını,  bir kez ambulans bir kez de polis arabası olmak üzere 2 kez Cengiz Topel Hastanesi’ne götürüldüğünü söyleyen tanık, karakoldan gece saat 01:30’da ayrıldığını kaydetti.

“Oğlum okula gitmiyor, psikolojimiz bozuldu”
Savcı Aliye Özçınar, tanık M.F’ye olayla ilgili sorular sordu. Tanık M.F, eşi M.F’nin olayla ilgili tutuklandığı gün kendisinin de Güzelyurt Polis Karakolu’na götürülerek, sorgulandığını ancak gün ve saatini hatırlamadığını söyledi.

Tanık M.F, yaşadıkları nedeniyle oğlunun okula gitmediğini, her gün okul öğretmeni ile görüştüğünü belirterek, “geceleri 2 saat uyku uyuyoruz. Bu olaylar beni de oğlumu da çok etkiledi. Bizi çok tehdit ettiler. 15 yıl sonra tüp bebek sahibi olduk. Yuvamızı mahvettiler. Psikolojimiz bozuldu” dedi.

“Tanık şiddet görseydi, hastane kayıtlarına yansırdı”
Tanık M.F’nin şahadetin ardından Savcı Aliye Özçınar,tanığın mahkemede doğruları söylemediğini belirtti.

Tanığın bir kez tansiyon şikayeti ile hastaneye götürüldüğünü kaydeden Özçınar, şiddet görmesi halinde bunun hastane kayıtlarına yansıyacağını dile getirdi.
Şahadetin tamamlanmasının ardından Avukat Menteş Aziz ve Savcı Aliye Özçınar, mahkemede son hitaplarını yaptı.

Aziz: “Sanık aleyhindeki suçlamalar ispat edilemedi”
Avukat Menteş Aziz, bu meselede hukukun ‘çizmeler altına’ alındığını kaydetti.
“Polis elinden gelen usulsüzlüğü ve baskıyı kullandı” diyen Menteş,  iddia makamı tarafından sanık aleyhine getirilen suçlamaların ispatının yapılamadığını söyledi.

Savcı Özçınar: “Sanık aleyhine getirilen tüm davalardan mahkûm edilmeli”
Savcı Aliye Özçınar, iddia makamının duruşma aşamasındaki bulgularına özetle değindi.
Özçınar, hitabında iddia makamının silahlı soygun yapıldığı ve bu suça sanığın iştirak ettiğini (katıldığına) ispatlamakla mükellef olduklarını söyledi.

Sanık B.Ç’nin organize yapılmış bir suçta rolü olduğunu vurgulayan Özçınar, olayla ilgili suç unsurlarının emare olarak mahkemeye duruşma aşamasında sunulduğunu belirterek, sanığın suça bir fiil katıldığını ve rolünü ispatladıklarını kaydetti.
Özçınar, sanığın aleyhine getirilen tüm davalardan mahkûm edilmesini talep etti.

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur