1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karapaşaoğlu, yasa taslağını YENİDÜZEN’e değerlendirdi:
Karapaşaoğlu, yasa taslağını YENİDÜZEN’e değerlendirdi:

Karapaşaoğlu, yasa taslağını YENİDÜZEN’e değerlendirdi:

Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu, yasa taslağını YENİDÜZEN’e değerlendirdi

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu vicdani ret yasa taslağının olumlu yönlerinin bulunduğunu ancak en büyük sıkıntının ‘kamu hizmetinin asker içerisinde’ yapılması olduğunu söyledi.

Karapaşaoğlu, vicdani retçilerin sivil alanlarda kamu hizmetini gerçekleştirmeyi savunduğunu belirtti.

Tasarı içerisinde yer alan bu maddenin değişmesi gerektiğini savunan Karapaşaoğlu, “ Vicdani retçiler, ordunun içerisinde hizmet etmeye başladığı zaman kendilerine saldırı gelebilir. Ayrımcılığa uğrayabilir ya da emeğinin sömürülmesi söz konusu olabilir” dedi.

“Askeri Mahkeme kararı hakkında istinaf dosyalanıyor”

Karapaşaoğlu, Askeri Mahkeme’de aleyhine verilen cezanın yeniden değerlendirilmesi için istinaf dosyalayacağını aktardı.

“Yasada bu konuda ceza alan, davası görülen vicdani retçilerin davalarının düşürüleceği, cezalarının affedileceği ile ilgili madde var. Bu da demektir, yasa geçerse benim cezam da düşer. Haluk ve Murat’ın da cezaları düşer” diyen Karapaşaoğlu, sürecin bu kadar hızlı gelişip, gelişmeyeceğini bilmediğini de sözlerine ekledi.

 


Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi aktivisti, vicdani retçi Murat Kanatlı:
“İki noktada sıkıntı olsa da yasa tasarısı genel anlamda olumlu”

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi aktivisti, vicdani retçi Murat Kanatlı, yasa tasarısını genel anlamda olumlu bulduklarını kaydetti.

Kanatlı, ‘Sivil hizmet görevinin askerde yapılması ve Vicdani Ret Değerlendirme Kurulu komitesinde bir askeri temsilci olması’ konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Güneydeki ilgili kurulda iki askeri temsilci bulunduğunu, o nedenle yapılan yasa tasarısının güneye göre ‘daha iyi’ olduğunu da ifade eden Kanatlı, komitede tüm paydaşların görüşlerinin alınacağını dile getirdi.

Yasa Tasarısı’nın Meclis Başkanlığı’na havalesi için burada olduklarını da dile getiren Kanatlı, Cuma gününe kadar da her gün 13.00 ile 14.00 saatleri arasında Meclis önünde sembolik olarak toplanacaklarını söyledi.

Sürecin en kısa sürede tamamlanarak, yeni bir hak mahrumiyetinin ortaya çıkmamasını umduklarını dile getiren Kanatlı, “Pazartesi gününe kadar sürecin tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190108102013.jpg

Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur
İlgili Haberler