1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Karantina değil işkence”
“Karantina değil işkence”

“Karantina değil işkence”

Eski Bürokrat Kudret Akay, karantinaya alınan yolculardan biri olarak yaşadıklarını sosyal medya hesabında paylaştı, “Karantina değil işkence” yorumunu yaptı.

A+A-

Eski Bürokrat Kudret Akay, karantinaya alınan yolculardan biri olarak yaşadıklarını sosyal medya hesabında paylaştı, “Karantina değil işkence” yorumunu yaptı.

Akay, sabahın erken saatlerinde otel girişinde sırada beklediklerini, sabaha karşı ise yer kalmadığı için başka bir otele aktarıldıklarını anlattı.

Akay, bir video paylaşarak, 100’den fazla kişinin otel girişinde sırada olduğunu, bu süratle odaya yerleşemeyeceklerini ifade etmişti. “Karantina değil eziyet, işkence bu” diye konuşan Akay, “Otel doldu. Millet bu saatte sokakta. Yeni otobüs gelecekmiş de yeni otele gidecekmişiz. Skandal vallahi…” yorumunda bulundu.

Bir saat sonrasında karantina için yeni otele yerleştiklerini duyurdu. “Sağlık Bakanlığı görevlisi arkadaş ilgilendi çözüm üretti. Bu saatte uykusuzlukla ismini yanlış hatırlamadım umarım. Ramadan bey teşekkürler. Ancak devlet daha iyi organize olmalı bu net” şeklinde konuştu.

 

 

“İyi değil kötü hatırlanır maalesef…”

Akay Facebook’ta bir açıklama yaparak, paylaşımları sonrası aldığı soruları yanıtladı. Akay şöyle konuştu: “Akşam 00.50 İstanbul uçağı ile Ercan’a geldik. Herhalde 2-2.30 arası. Ercan’da sıkıntı yok. Gayet iyi organize olmuşlar. Üstelik biz küçük köpeğimizle geldik ve veteriner dairesi görevlisi de o saatte alana gelerek gayet süratli bir şekilde işlemleri yaptı. Gerek sağlık çalışanları, gerek gümrük memurları, muhaceret görevlileri Ercan’daki işlemleri olması gibi aksaklık olmadan tamamlandı. Ancak otobüsle karantinaya gideceğimiz otel varınca işler değişti. Sanki Ercan bir başka ülkenin, otel bir başka ülkenin işletmeleriymiş gibi. O derecede farklı. Ercan ne kadar düzenli iseydi otel o derecede dağınıktı. Gelen yolcu sayısını o otele yerleştirmek mümkün değildi. Kısa videosunu çekip paylaştım. Kapının önünde yüzden fazla insan ayakta en az 2 saat sırada ve açıkta bekledikten sonra otel görevlisi sabah 06 gibi otelin dolduğunu söyledi. Şaka gibi mi diyeyim trajedi mi bilmiyorum… Neyse ki orada bulunan Sağlık Bakanlığı görevlisi arkadaş kısa sürede yeni bir otobüs ve otel ayarladı sanırım 50 kişiden fazla yolcuya. Tam bir organizasyonsuzluk işin bu ayağı yani… Uçakla gelecek yolcu sayısı belli otelin yatak kapasitesi belli ama ikisini karşılaştıramamak başka bir beceri sanırım. Neyse yeni karantina otelimize yerleştik artık sonuçların çıkmasını bekleyeceğiz. İstanbul’dan kalkış sonrasına otele yerleşene kadar olan süreç bir bütün. Bunun Kıbrıs ayağı ise kendi içinde bütün bir serüven. Hafıza her zaman seçicidir ve çoğu kez seçilen kısım yaşananlar içerisinde en olağandışı olanlardır.”

 

“Ne kadar beceriksiz olduğumuz anlatılacak”

“Ercan’daki organizasyon mükemmeldi. Sağlık, Muhaceret, Gümrük çalışanları o saatte oraya kadar gelen veteriner dairesi mensubu, hepsi işlerini kusursuz, eksiksiz ve süratle yaptılar. Ancak o uçaktan inip karantina oteline götürülmek üzere alınan yolcuların hemen hiç biri serüvenin iyi çalışan kısmını anımsamayacak. Çünkü iyi olan kısım olağan olması gereken şekildeydi. Olağandışı olan daha sonraki beceriksizliklerdi. Maalesef uçakta bulunan belki de 150’den fazla yolcunun anımsayacağı serüvenin olağandışı kısım olacak. Ne kadar beceriksiz olduğumuz anlatılacak vs. biraz daha dikkat, insana her aşamada biraz daha değer verilmesiyle daha iyi işler kotarmak mümkün. Özetle Ercan çalışanlarına içtenlikle teşekkür ederiz ama daha sonrasından sorumlu olanları da ayni şekilde kınarız. İlk gidilen otelin yeterli kapasiteye sahip olmaması üzerine, sabahın o saatinde girişimde bulunarak bizleri bir başka tesise taşıtan Sağlık Bakanlığı görevlisine de ayrıca teşekkür etmem gerek. Yanlış hatırlamasam Ramadan beydi.Bu iletiye sorumlu Bakanları etiketlemeye çalıştım. Başbakan, Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Turizm Bakanı, Ulaştırma Bakanı ve Tarım Bakanı.”

Bu haber toplam 7808 defa okunmuştur