1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Karaman: Bandabuliya, yerel ve turistik ürünlerin üretim merkezi olacak
Karaman: Bandabuliya, yerel ve turistik ürünlerin üretim merkezi olacak

Karaman: Bandabuliya, yerel ve turistik ürünlerin üretim merkezi olacak

CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ile CTP Girne İlçe Yönetimi, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nı ziyaret etti.

A+A-

CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ile CTP Girne İlçe Yönetimi, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti. KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, As Başkan Mehmet Ali Ardıç, Genel Koordinatör Hürrem Tulga ile Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Çakmak’ın bulunduğu görüşmede Girne esnafının beklentileri ve sorunları masaya yatırılarak görüş alış verişinde bulunuldu. Görüşme sonrasında Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi de gezildi.

KARAMAN: BANDABULİYA, KADIN VE GENÇLİK KOOPERATİFİ OLACAK

Temelde üç noktadan yola çıktıklarını belirten Birol Karaman, ilk olarak acil bir sorun olan trafiğin bir yıl içerisinde rahatlatılacağını belirtti. Belediyenin kurumsallaştırılacağını ve üçüncü adım olarak da kentin kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapısına yatırım yaparak bu sorunları tarihe gömeceklerini söyledi. Bandabuliya’nın bugünkü haliyle atıl bir vaziyette olduğunu ve ekonomiye katkı sağlamadığını belirten Karaman, burayı yeniden ekonomiye ve turizme kazandıracaklarını belirtti. Bandabuliya’daki mevcut işletmecilerin mağdur edilmeden buranın yerel ve turistik ürün üretecek bir kadın ve gençlik kooperatifine devredileceğini açıklayan Karaman, böylelikle yerel turistik ürünlerin üretimini teşvik edeceklerini ve Liman’ın arka sokaklarının da restore edilmesiyle bu bölgenin turizmin merkezi haline getirileceğini söyledi.

 

ÖNEMLİ OLAN UYGULAMA

Esnaf ve zanaatkârlarla, Girne İnisiyatifi sürecinde ve imar planının hazırlanmasında birlikte çalıştıklarını belirten CTP Girne Başkan adayı Birol Karaman, “uzun süreden beridir birlikte bir yol yürüyoruz. Bu yol, üretenlerin yönetime katılması; üretilenden herkesin adil bir şekilde faydalanması üzerine. Birlikte önemli mücadeleler verdik. Şimdi bu mücadeleleri, kente nasıl yayabiliriz? Bunun yollarını bulmamız lazım” dedi. İmar planının hazırlanması aşamasında halk meclisleri, parti ve sivil toplum örgütleriyle çalışarak, zorlu bir mücadelenin ardından planın yürürlüğe girmesine ciddi katkı koyduklarını ifade eden Karaman, “ancak planın yürürlüğe girmesinden çok, irade gösterilerek uygulanması bizler için çok daha önemli. Bugün baktığımızda trafik sorunu esnafın da en ciddi sıkıntısıdır. İş kaybına yol açıyor. Hâlbuki Girne’de Trafik Master Planı var ama trafik akmıyor. Dolayısıyla planların olmasından daha önemli olan onların uygulanmasıdır” dedi.

bb-020.jpg

KANBER: HALK SOKAKTA GEZEMİYOR

Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman’ın adaylığını kutlayan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ise esnaf ve zanaatkarlar için yerel yönetimlerin önemine işaret ederek, “Belediyeler Yasası bir an önce güncellenmeli, kentlerimiz dünyadaki yerel yönetim modelleriyle yönetilmeli” dedi. Ülkesel fiziki ve imar planlarının ülke için bir gereklilik olduğunu ifade eden Kanber, Girne’deki çarpık yapılaşmaya dikkat çekerek, “bölgemizde çarpık yapılaşma aldı başını gidiyor; denizlere ulaşılamıyor, halk sokakta gezemiyor. Trafik sorunları artık kronik bir halde. Girne’yi bu sorunlardan kurtaracak projelere ihtiyacımız var” dedi. Girne esnafının şikâyetlerine de değinen Kanber, Birol Karaman’ın hazırladığı projelerle ilgili bilgi aldı. 

 

TULGA: KIBRIS KOKAN BİR ÇARŞI YARATACAĞIZ

KTEZO Genel Koordinatör Hürrem Tulga da, “düzenleyen değil üreten belediye noktasına gelmek ülke geleceği için önemli. Bu konudaki duyarlılığınızı en başından beri biliyoruz” dedi.  Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Yasası’nın da yürürlüğe girmesiyle çarşıların düzenlenmesi imkânının belediyelere verileceğini ve böylece çeşitlilik sağlanacağını belirten Tulga, Üretim Kooperatifleri’nin de bu sene faaliyete geçeceğini söyledi. “Burada da Belediye çok önemli. Markalaşmış ürünler nihayet pazara çıkacak. Kıbrıs kokan, bu ülkenin değerlerini ifade eden bir çarşı yaratırsak, çarşı turistik bir çarşı olacak” dedi.

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur