1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Karadağ yine kapandı
Karadağ yine kapandı

Karadağ yine kapandı

Disiplin Kurulu, Lefke başkan Yıltaç Mükellef’e 3 ay hak mahrumiyeti ve kulübe 2 bin TL para cezası verirken 16 Ağustos Stadı’nı 4 maç kapadı

A+A-

Sezonun başında 3 maçını cezası nedeni ile Zafer Stadı’nda oynayan Lefke, haftasonu Bostancı Bağcıl maçında yaşanan olaylar nedeni ile aynı ihlalin sezon içerisinde 2’nci kez tekrarı nedeni ile 4 resmi maç saha kapama cezası daha aldı. Ayrıca Lefke Başkanı Yıltaç Mükellef’e 3 ay hak mahurimiyeti cezası ve kulübe 2 bin TL para cezası verildi. Bu kararla Lefke bu hafta Cihangir’i Atatürk Stadı’nda konuk edecek. Lefke 17’nci haftada oynayacağı Doğan Türk Birliği, 19’uncu haftada oynayacağı G.Birliği ve 21’inci haftada oynayacağı Mağusa Türk Gücü maçlarını 16 Ağustos Stadı dışında bir statta oynayacak. Menekşe beyazlılar ligin 23’üncü haftasında karşılaşacağı Mormenekşe maçı ile 16 Ağustos Stadı’na dönüş yapacak.

16 Ağustos Stadı 4 maç kapandı
Geçtiğimiz haftasonu oynanan Bostancı Bağcıl maçında yaşanan olaylar sonrasında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Lefke Başkanı Yıltaç Mükellef ve Lefke Türk Spor Kulübü’nü Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Maç raporları, maç görüntüleri ve tarafların savunmasının alınması sonrasında Disiplin Kurulu ürettiği kararları açıkladı.
Kurul, Lefke Türk Spor Kulübü taraftarlarının; stadyum düzenini bozacak şekilde toplu olarak oyun alanına girip maçın tatil edilmesine sebebiyet verdikleri ve sebep oldukları saha olayları nedeniyle, ve söz konusu ihlalin ayni sezon içerisinde ikinci kez meydana geldiği de dikkate alındıktan sonra adı geçen kulübe 4 resmi maç saha kapatma cezası ile birlikte 2 bin TL para cezası verilmesine oybirliği ile karar verdi.

Mükellef’e 3 ay hak mahrumiyeti
Kurul, Lefke Türk Spor Kulübü başkanı Yıltaç Mükellef’e maçın hakemine  yönelik yapmış olduğu fiili müdahale ve spor ahlakına aykırı söz ve davranışları nedeni ile 3 ay hak mahrumiyeti cezası verimesini oybirliği ile kararlaştırdı.
Gönyeli, Stadı’nda oynanan Gönyeli - Yeni Boğaziçi Süper Lig A2 müsabakasında hakeme yönelik sarf etmiş olduğu küfür, hakaretler ve devamında yine maçın hakemine darp girişiminde bulunan Yeni Boğaziçi futbolcusu Emir Akbelli’ye 4 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Kırmızı kart cezaları
3 maç: Ege Nurtunç (Y.Boğaziçi), Efe Ekrem Kılıç (Esentepe), Çağrı Dilek (Girne HE), İsmail Arsunlar (Türkmenköy)
2 maç: Salih Niyazi Dalgıç (Denizli), Serdar Özer (Vadili), Tugay Yavuz (Dipkarpaz)
1 maç: Ozotite Smart (Lefke), Ertu Gazi (Lapta), Batuhan Ak (G.Birliği), Kemal Uzunoğlu (Göçmenköy), Salih Adakan (Hamitköy), Emrah Zahlül (Vadili), Oğuzhan Gök, Ercan Kaya (Akova), İzzet Arife, Mertkan Uzun (Türkmenköy)

Dört sarı kart cezalıları
Kenan Oshan (Doğan TB), Fuat Ağcabay, Ahmet Yavuz (Geçitkale), Ahmet Zaifoğlu (B. Bağcıl), İbrahim Eker, Salih Gölen (Düzkaya), Nersin Osman, Emek Kırılmaz, Muhammed Ali Karal, Tuğrulşan Günay (Esentepe), Mehmet Çil, Ahmet Ercen, Emre Akbelli (Y.Boğaziçi), Mehmet Kaygısız, Kingsley Nwankwo (K. Kaymaklı), Yasin Kurt (Mağusa TG), Aziz Sakallı (Lefke), İsmail Sancak (Doğancı), Ömer E. Gül, Berkem Korbay (Binatlı), Mustafa Karabetca (Denizli), İsmail Aktu (Vadili), Doğukan Demirman (Çetinkaya), Ahmet Akın (Dipkarpaz), Erhan Yılmaz (Maraş), Doğukan Gümüşsoy (Görneç), Edip Menekşe (Karşıyaka), Özkan Paralik (Hamitköy), Mustafa Zorba (Mormenekşe), Mert Mazhar Kadiroğlu (Serdarlı), (Geçitkale), Barış Kaya (Gönyeli), Abıye John Green (G.Birliği)

Yönetici, antrenör ve kulüp personeli cezaları
1 maç: Bayram Dağgül (Karşıyaka)

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur