1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kara para şüphesi
Kara para şüphesi

Kara para şüphesi

Yurt dışından hesabına kara para olduğundan şüphelenilen 108 bin TL aktarılan hesap sahibi E.G ve  hesabını kullandırdığı ileri sürülen K.K tutuklandı…

A+A-

Kara para aklayanların peşine düşen PGM’ye bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, kara para aklayanların yanı sıra hesaplarını kullandıran kişilerin de peşine düştü. Ziraat Bankası Mağusa Şubesi’nde hesabı bulunan ve yurt dışından hesabına herhangi bir suçtan temin edildiğine ve kara para olduğuna inanılan 108 bin TL aktarılan E.G ile Gül’ün hesabını kullandırdığı ileri sürülen K.Kpolis tarafından tutuklandı. Olay ise zanlı Erhan Gül’ün polise bilgi vermesiyle ortaya çıktı. 15 yıla kadar hapislik cezası öngörülen “Suç geliri aklanması ve önlenmesi yasasına aykırı harekette bulunma” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı E.G tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanırken, zanlı K.K aleyhine ise 1 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

1500 TL’ye anlaştılar…

Meselenin tahkikat memuru Bilger Koral, zanlı E.G ile K.K’nin 4 Temmuz tarihinde Ziraat Bankası Mağusa Şubesi’nde meydana gelen “Suç geliri aklanması ve önlenmesi yasasına aykırı harekette bulunma” suçuna methaldar olduklarını söyledi. Zanlı E.G’nin, zanlı K.K ile tanıştığını ve zanlı K.K’nin, zanlı E.G’ye “Hesabını kullanalım. Bunun karşılığında sana istediğin gibi 1500 TL vereyim” diyerek teklifte bulunup hesabını kullanması için ikna ettiğini belirten Koral, zanlı E.G’nin hesabına yurt dışından belli aralıklarla 10 farklı kişiden toplam 108 bin TL para aktarıldığını açıkladı.  Koral, daha sonra zanlı E.G’nin, polise bu konu hakkında bilgi verdiğini ve olayın meydana çıkmasını sağladığını belirtti.

 

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler