1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kara para aklama denetimi için düğmeye basıldı
Kara para aklama denetimi için düğmeye basıldı

Kara para aklama denetimi için düğmeye basıldı

PIMCO’nun denetlediği Rum Bankaları ile “Russian Comercial Bank”ı kapsayacak denetim için Merkez Bankası ihaleye çıktı, 6 kuruluş ilgi gösterdi

A+A-

 

 

KİT’lerin mal varlıklarına değer biçiliyor

Güney Kıbrıs’ta çalışmalarını sürdüren Troyka heyeti ile Kıbrıs Rum Maliye Bakanlığı’nın; Kıbrıs Rum tarafında kara para aklama denetimini yapacak kuruluşun yetkileri konusunda nihayet anlaşmaya vardığı bildirildi.
Fileleftheros, Kıbrıs Rum Merkez Bankası’nın bu konuda ihaleye çıktığını ve kara para aklama denetimi yapmak için şu ana kadar 6 kuruluşun ilgi gösterdiğini, bunların; “KPMG”, “PricewaterhouseCoopers (PwC)”, “Deloitte”, “Ernst & Young”, “Grant Thornton” ve “Baker Tilly” olduğunu yazdı. Habere göre kara para aklama denetimi, Pimco tarafından denetlenen bütün bankaları (Laiki, Kıbrıs, Helen, Eurobank, Alphabank) kapsayacak. Rum tarafında faaliyet gösteren “Russian Commercial Bank” da denetim kapsamında olacak. İhalenin hangi kuruma verileceğine ilişkin karar önümüzdeki Pazar günü Kıbrıs Rum Merkez Bankası Başkanı tarafından verilecek.

KİT’lerin mal varlıklarına değer biçiliyor

Aynı gazete Kıbrıs Rum yönetiminin, KİT’lerin mal varlıklarını değerlendirilmesi (değer biçilmesi) için KPMG isimli kuruluşu yetkilendirdiğini haber verdi. Gazeteye göre KPMG’nin, Rum Telekomünikasyon İdaresi (Cyta), Elektrik İdaresi (AİK), Limanlar Başkanlığı, Devlet Fuar İdaresi, Menkul Kıymetler Borsası, Radyo TV Kurumu (RİK), Toprak Kalkındırma Kurumu’nun gayrı menkulleri, altyapıları, sahip oldukları teknolojiler vb. ile ilgili biçeceği değerlerle ilgili ön raporunu önümüzdeki ay Rum Sayıştay Başkanı’na sunması gerekiyor.
(tak)

Bu haber toplam 1831 defa okunmuştur
Etiketler :