1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KAR-İŞ eylemi 2. gününde
KAR-İŞ eylemi 2. gününde

KAR-İŞ eylemi 2. gününde

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (KAR-İŞ) Lefkoşa’da dün başlattığı araçlı eylem bugün de devam ediyor.

A+A-

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (KAR-İŞ) Lefkoşa’da dün başlattığı araçlı eylem bugün de devam ediyor.

KAR-İŞ dün araçlarla Cumhuriyet Meclisi önüne giderek süresiz eylem başlatmıştı. Hükümet yetkilileriyle dün yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca eyleme devam kararı alınmış, araçlar da Cumhuriyet Meclisi önünde bırakılmıştı. 

KAR-İŞ, hükümetin coronavirüs salgınıyla ilgili önlemlerin kademeli olarak hafifletilmesiyle dünden itibaren toplu ulaşımın başlaması kararına uymayarak toplu taşımacılığı başlatmama ve süresiz greve gitme kararı aldığını duyurmuştu.

Cumhuriyet Meclisi önünde devam eden araçlı eylemin gidişatını, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, sektöre ve Kar-İş’in taleplerine yönelik alınacak kararlar belirleyecek.

Kar-İş Basın Sözcüsü Zekai Gece, TAK’a yaptığı açıklamada, sektör temsilcileri olarak hükümetle görüşmelerde bulunduklarını, taleplerini ilettiklerini ve sektöre yönelik net kararların alınmasını beklediklerini söyledi.

Gece, eylemin gidişatını belirlemek için Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak sonucun bekleneceğini belirterek, toplantıdan kendileri için olumlu sonuç çıkmazsa eylemin devam edeceğini kaydetti.

Bu haber toplam 1543 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler