1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kaptan dümeni tuttu: 1-0
Kaptan dümeni tuttu: 1-0

Kaptan dümeni tuttu: 1-0

Lapta ligde kalma adına önemli bir kayıp yaşadı

A+A-

Kaya Emiroğlu

Yeni Boğaziçi maç boyunca zorlandığı rakibi Lapta karşısında galibiyete takım kaptanı ve maçın en başarılı ismi Adem Ertem’in 72. dakikadaki golüyle ulaştı. Bir pozisyonda Mustafa Tekpınar’ın topu çizgi üzerinden çıkarmasıyla kalesinde dün de gol görmeyen kırmızı mavililer, Play-out dışında kalma adına bir önemli üç puanı daha kazanmayı başardı.
Lapta ise maç boyunca çok iyi mücadele ettiği maçta zaman zaman gole yaklaşsa da maçı kaybederek ligde kalma adına önemli bir kayıp yaşadı. Gol pozisyonunda ise bir Lapta oyuncusunun serbest atış öncesi yerde topsuz alanda yerde kalması ve ardından golün gelmesi, futbolcuların yoğun tepkisini çekti.
Dk.23 Adem’in ortasında Ndoye çaprazda topla buluştu. Sert şutunda top üstten dışarı gitti.
Dk.29 Diallo’nun ceza alanı dışından sert şutunda Uğur yatarak topu kontrol etti.
Dk.36 Stanchev’in ortasında Borisov gelişine vurdu. Top üstten dışarı gitti.
Dk.42 Adem’in kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Çağakan’ın kafayla arkaya aşırttığı topa Mehmet Sakallı vurdu. Top savunmadan döndü.
Dk.55 Ndoye’nin ortasında Mehmet Çağakan gelişine vurdu. Top üst direği sıyırarak dışarı gitti.
Dk.59 Borisov’un kullandığı serbest atışta ceza alanına gönderdiği topu Stanchev kafayla indirdi. Ersoy’un dokunamadığı top kaleye yönelirken Mustafa Tekpınar çizgi üzerinden çıkardı.
Dk.65 Borisov’un kullandığı serbest atışta Memduh’un yakın mesafeden kava vuruşunda top yandan az farkla dışarı gitti.
Dk.72 Abdullah’ın kullandığı serbest atışta Ndoye topla buluşarak ceza alanına girdi. Yerden pasında Adem vurdu. Top ağlara gitti. 1-0 Pozisyon sonrasında atışın kullanılması öncesinde bir Lapta futbolcusunun topsuz alanda yerde kalmasına Lapta futbolcularından maçın hakemine yoğun tepki geldi.
Dk.75 Adem’in kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Barkınay’ın yakın mesafeden vuruşunda Uğur yatarak topu kontrol etti.

Fotoğraf: Ersin Orkoz

Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur