1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Kapsama alanı’ parazitli
‘Kapsama alanı’ parazitli

‘Kapsama alanı’ parazitli

Mobil telefonların adanın bütününde kullanılması için ‘yakın çalışma’ sürüyor ama henüz 'birleşme' için net tarih belli değil…

A+A-

• HERKESİN KABUL EDEBİLECEĞİ BİR FORMÜL… Taraflar arasında mevcut siyasi duruma uygun, herkesin kabul edebileceği bir formül üzerinden çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, sonuca ilişkin bir tarih vermekten kaçındı.

• YAKIN ÇALIŞMA MODU… Sadece mali değil, teknik ve hukuki boyutu ile de konunun detaylı ele alındığını kaydeden Toros, her iki taraftan operatörlerin katıldığı, ‘YAKIN ÇALIŞMA MODU’nun sürdüğünü belirtti.

Meltem SONAY

Güven Yaratıcı Önlemler çerçevesinde, adanın bütününde mobil telefonla iletişim için çalışmalar sürüyor.
Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, mobil telefonların tüm adada kullanılması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

“Yakın çalışma modundayız…

Taraflar arasında mevcut siyasi duruma uygun, herkesin kabul edebileceğin bir formül üzerinden çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Toros, çalışmaların tamamlanmasına ilişkin bir tarih vermektense kaçındı.
Sadece mali değil, teknik ve hukuki boyutu ile de konunun detaylı ele alındığını kaydeden Toros, her iki taraftan operatörlerin katıldığı, ‘yakın çalıma modu’nun sürdüğünü belirtti.

“Anlaşmazlık, kilitlenme yok…”

Çalışmaların tamamlanmasıyla, iki taraftan eş zamanlı gerekli açıklamanın yapılacağını da ifade eden Toros, soru üzerine konuyla ilgili herhangi bir anlaşmazlık, kilitlenme olmadığının da altını çizdi.


Politis ‘Uluslararası roaming’in görüşüldüğünü yazmıştı…

Geçtiğimiz hafta içerisinde Rum Basını’na da yansıyan konuyla ilgili haberde, Kuzey ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren cep telefonu iletişim ağlarının birleştirilmesine ilişkin görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.
Güney’de yayımlanan Politis Gazetesi, “Kuzey ve Güney Cep Telefonlarının Birleştirilmesi Temasları Sürüyor- Uluslararası Roaming Görüşülüyor” başlıklı haberinde, cep telefonu ağlarının birleştirilmesi konusuna, Kuzey ve Güney cep telefonları ağları arasındaki “birlikte çalışabilirlik” konusuna ilişkin görüşmelerle geri dönüldüğünü yazmıştı.

‘Yurt dışı telekomünikasyon hub’ıyla birleşme…

Gazete, beş şirket arasında görüşülen çözümün, Güney Kıbrıs’taki üç GSM operatörü ve Kuzey’deki iki GSM operatörünün “yurt dışı telekomünikasyon hub”ı (uluslararası telekomünikasyon hub) aracılığıyla birleştirilmesi yönünde olduğunu yazdı.

----------------------------------------------------------------------------


‘Kıbrıs Türk tarafınca reddedildi’ iddiası…

Bu önerinin, herkes için ilk başta çok kolay, daha teknik olduğunu ancak bunun Türk tarafınca reddedildiğini savunan gazete Türk tarafının, “buna eş zamanlı olarak beş şirket kullanıcısının, Kuzey ve Güney’de oldukları zaman, cep telefonu ağlarını diğer tarafla bağlanacağı yerel bir anlaşma içerisinde ağların birlikte çalışabilirliği” önerisini getirdiğini, bunun da bir çeşit “yerel roaming” olduğunu belirtti.

Gazete bir kaynağa dayanarak cep telefonu ağlarının birleştirilmesine ilişkin görüşmelerin ilk baştaki senaryoya, uluslararası roaming’de yapıldığı gibi, “telekomünikasyon hub” aracılığıyla bağlantı kurulması senaryosuna dönüldüğünü yazdı.

Bu haber toplam 1926 defa okunmuştur