1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'KAPIYI BİRAZ DAHA AÇTIK'
'KAPIYI BİRAZ  DAHA AÇTIK'

'KAPIYI BİRAZ DAHA AÇTIK'

İçişleri Bakanı Kutlu Evren yurttaşlık rakamları açıkladı:

A+A-

'ABARTIYORSUNUZ, 9 BİN 294 KİŞİYİ YURTTAŞ YAPTIK'

 

İçişleri Bakanı Kutlu Evren meclis kürsüsüne çıktı. “dağıtılan gereksiz vatandaşlıklar var” yorumuna karşılık vatandaşlıkların gereksiz dağıtıldığını düşünmediğini söyledi ve ekledi: Kapıyı biraz daha açtık, 9 bin 294 kişiyi yurttaş yaptık

 

BAKANIN AÇIKLAMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

- Bakanlık onayı ile sizin yaptığınız 1622, bizim 2908.

- Bakanlar Kurulu olarak sizin sadece 58, bizim 1014.

- Genel toplamda sizin 4922,  bizim 9294.

- Mevcut muhaceret yasasında anayı babayı yapıyorsunuz, 18 yaşından büyük çoluk çocuk dışarıda kalıyor. Siz bunu yapmadınız, biz bunu da yaptık, 18 yaşından büyük 254 kişiye de verdik.

Vatandaş yapılanların için 2012-2016 arasında Bakanlar Kurulu kararı olup ileri götürülmeyen 57 kişiye,

- Bir sebepten dolayı iki çalışma izni arası bir veya birkaç kez yurtdışında kalan 426 kişiye ve yasanın 9 maddesinin 1 fıkrasının b, bendinden yatırımcı, iş adamı 39 kişi, yasanın 9uncu maddesinin 1fıkrasının c bendinden öğretim görevlisi, doktorlar, 74 gazileri adı altında 238 kişiye de vatandaşlık verdik.


İçişleri Bakanı Kutlu Evren kürsüye çıktı. Evren, “dağıtılan gereksiz vatandaşlıklar var” yorumuna karşılık vatandaşlıkların gereksiz dağıtıldığını düşünmediğini söyledi.

2005 yılında çalışmak için ülkeye gelen vatandaşlara o dönemin hükümeti kayıt işlemi başlatarak çalışmalarına, ev almalarına, iş kurmalarına izin verdiğini söyleyen Evren, bugün verilen vatandaşlıkların o günlerin uzantısı olduğunu savundu.

“Bunu bu kadar abartmanıza gerek yok. Buraya yazılmamış olabilir ama uygulamanın pratikliği açısından yapılmış bir olay… Gerekçeleri, açıklamaları bilgisayarlarda yazıyor” diyen Kutlu Evren yurttaşlık rakamlarını açıkladı:

 

“KAPIYI BİRAZ DAHA AÇTIK”

“Bakanlık onayı ile sizin yaptığınız 1622, bizim 2908.

Bakanlar Kurulu olarak sizin sadece 58, bizim 1014.

Genel toplamda sizin 4922,  bizim 9294.

Mevcut muhaceret yasasında anayı babayı yapıyorsunuz, 18 yaşından büyük çoluk çocuk dışarıda kalıyor. Siz bunu yapmadınız, biz bunu da yaptık, 18 yaşından büyük 254 kişiye de verdik.

Vatandaş yapılanların için 2012-2016 arasında Bakanlar Kurulu kararı olup ileri götürülmeyen 57 kişiye,

Bir sebepten dolayı iki çalışma izni arası bir veya birkaç kez yurtdışında kalan 426 kişiye ve yasanın 9 maddesinin 1 fıkrasının b, bendinden yatırımcı, iş adamı 39 kişi, yasanın 9uncu maddesinin 1fıkrasının c bendinden öğretim görevlisi, doktorlar, 74 gazileri adı altında 238 kişiye de vatandaşlık verdik.

 

 “Aileler birleşsin diye…”

CTP hükümeti dönemiyle şimdiki dönemde verilen vatandaşlık sayılarına değinen Evren, mevcut Muhaceret Yasası’nda anne baba vatandaşlık alırken çocuklar vatandaş yapılmadığını, kendi hükümetleri döneminde ailelerin birleştirilmesi için çocukların da vatandaş yapıldığını anlattı. Yatırımcılar ve iş insanlarına; öğretim görevlilerine; doktorlara da vatandaşlık verildiğini anlatan Evren, şimdiki hükümet döneminde bu nedenlerle daha çok vatandaşlık verildiğini kaydetti.

Bu haber toplam 2266 defa okunmuştur