1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Kapalı Maraş’ın uzlaşılarak açılması ekonomiyi patlatır”
“Kapalı Maraş’ın uzlaşılarak açılması ekonomiyi patlatır”

“Kapalı Maraş’ın uzlaşılarak açılması ekonomiyi patlatır”

Akıncı, kapalı Maraş’ın uzlaşılarak açılmasının ekonomiyi patlatacağını söyledi.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kapalı Maraş’ın uzlaşılarak açılmasının ekonomiyi patlatacağını söyledi. Akıncı, seçim çalışmaları programı çerçevesinde dün Mağusa’daydı.

Basın Bürosu açıklamasına göre, önce Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Akıncı, burada doktorlar, hemşireler, görevliler ve hastalarla sohbet etti. Akıncı daha sonra sırasıyla Telekomünikasyon, Tapu daireleriyle Elektrik Kurumu’nu ziyaret ederek çalışanlarla buluştu. Son olarak ise KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Akıncı, burada başkan ve üyelerle bir araya gelerek, soruları yanıtladı. Gittikçe kötüleşen ekonomik durumdan şikâyet ederek, esnafın sıkıntısının büyüdüğünü dile getiren bir üyenin bu konudaki görüşünü sorması üzerine bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı,  ekonomiyi ayakta tutan unsurun yatırım olduğunun altını çizdi. Yatırımların ise son zamanlarda düştüğünü,  ekonominin buna bağlı olarak gerilediğini ifade eden Akıncı, kapalı Maraş’ın BM gözetiminde açılmasının her iki toplumun yararına olacağını vurguladı. Bunun ancak uzlaşma yoluyla gerçekleşebileceğine işaret eden Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Ben açtım’ demekle olmaz. Türk idaresinde açacağını söyleyen var, ancak yıllar önce rahmetli Cumhurbaşkanı Denktaş bunu denemiş, BM de, Türk askeri de engel olmuş, girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Oysa uzlaşmayla açılması halinde her iki tarafın müteahhitleri ortaklaşa, iş yapmaya zaten yatırım yapmaya hazır. Bazıları, ‘Akıncı masaya bile oturmadan kapalı Maraş’ı verdi gitti’ diyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Ben, kapalı Maraş’ın açılmasına paralel olarak Mağusa Limanı’nın geliştirilip doğrudan ticarete açılması, Ercan Havaalanı’ndan direkt uçuşların yapılmasını öneriyorum. Oturalım, kapsamlı çözüme paralel bir süreçte bu konularda uzlaşma arayalım diyorum. Sadece bu adım bile ekonomiyi patlatır, Mağusa bölgesi başta olmak üzere her iki tarafın gençlerine iş olanakları yaratılmış olur.” TAK

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur