1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KAPALI MARAŞ'DA YANGIN
KAPALI MARAŞDA YANGIN

KAPALI MARAŞ'DA YANGIN

Kapalı Maraş'taki yangın kontrol altına alındı.

A+A-

Kapalı Maraş’ta gözlem yapan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay Kanal SİM’e yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Uluçay, “Yangın kontrol altına alındı, bir çok yerde söndürüldü. Yer yer küçük alevler gözüküyor ve onlara da müdahale yapılıyor” dedi.

----------------------

Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu BRT’ye yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını belirtti. Çolakoğlu, İngiliz Üssünden gelen 2 yangın helikopterinin de bölgeden ayrıldığını söyledi.

---------------------

Yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Türkiye’den gelen uçak bölgeye ulaştı.

TAK muhabirinin Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’ndan aldığı bilgiye göre, yangın söndürme uçağı havadan müdahaleye başladı.
İngiliz üslerinden gelen helikopterler ise bölgeden ayrıldı.
Müdahaleler sonucu saat 19.30 itibarıyla ilk anlardaki etkisini yitiren yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
Öte yandan Kaymakam Çolakoğlu, bölgedeki Orduevi ve DAÜ yurtlarının yangının başladığı ilk saatlerden tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

-------------------

Derinya bölgesinde çıkan ve Kapalı Maraş’a da yayılan yangının kontrol altına alınmak üzere olduğu ve Türkiye’den de bir yangın söndürme uçağının söndürme çalışmalarına katılmak üzere geleceği açıklandı.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay  saat 19.00 sıralarında TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınmaya yakın olduğunu ve bu arada Türkiye’den talep edilen yangın söndürme uçağının kısa süre içinde geleceğini söyledi.

------------------

Derinya bölgesinde saat 15.00’te başlayarak Kapalı Maraş’a da yayılan ve henüz kontrol altına alınamayan yangına İngiliz Üslerinden gelen iki helikopter de müdahale ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in kendisini telefonda aradığını ve yangın söndürme çalışmalarında işbirliği ve yardıma hazır olduklarını, bunun için kendilerinden gidecek talebi beklediklerini ilettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da gerekmesi halinde bu iş birliğinden kaçınılmaması gerektiğini ilgili makamlara ilettiğini hatırlatan Burcu, ihtiyaç olması halinde yardım isteneceğini belirtti.

İngiliz üslerinden iki helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, saat 18.30 sıralarında kendilerine iletilen bilgilere göre, yangının kısa süre sonra kontrol altına alınmasının beklendiğini söyledi.

Rum Yönetimi Sözcüsü Hristoduludis’in kendisini ikinci kez aradığını ve durumu sorduğunu kaydeden Barış Burcu, kendisinin de buna teşekkür ettiğini, kendilerine şu anda öyle bir ihtiyaç olmadığı bilgisi geldiğini ilettiğini ifade etti.

Burcu, “Öyle bir ihtiyaç yeniden doğması halinde, -umarız ki doğmaz- kendilerini aramaktan çekinmeyeceğimizi de ilettim” dedi.

Barış Burcu, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kendisine ve Müsteşar Gürdal Hüdaoğlu’ndanyangınla ilgili sıcak takip içinde olmalarını ve her aşamada kendisine bilgi verilmesini istediğini de kaydederek, ihtiyaç duyarsa Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da bölgeye gidebileceğini ancak şu anda öyle bir ihtiyaç olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ise yangın bölgesine gitti. Hüdaoğlu, havadan müdahalenin de eklenmesiyle yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığını belirtti.

ÇOLAKOĞLU: “SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA BÖLGE BELEDİYELERİ DE KATILIYOR”

Bu arada Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, İngiliz üslerinden gelen helikopterlerin de yangına müdahale ettiğini ve saat 18.30 itibarıyla alevlerin henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Yangın nedeniyle bölgenin kara bulutlarla kaplandığını belirten Çolakoğlu, söndürme çalışmalarına bölgedeki belediyelerden de katkı istediklerini ve çok sayıda iş makinesiyle tankerin çalışmalara katıldığını bildirdi.

ERÇİN: “İNGİLİZ ÜSLERİNDEN 2 HELİKOPTER”

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ise İngiliz Üslerinden iki yangın helikopterinin 15 dakika arayla devreye konulduğunu ve söndürme çalışmalarına havadan da devam edildiğini söyledi.
Erçin, duruma göre başka yerlerden de yardım istenip istenmeyeceğinin değerlendirileceğini kaydetti.

--------

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Derinya bölgesinde başlayan ve hızla yayılan yangının söndürülmesi çalışmalarında gerekli görülürse BM Barış Gücü, İngiliz Üsleri ve Güney Kıbrıs’la işbirliğinden kaçınılmaması gerektiğini ilgili makamlara iletti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu TAK’a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yangından haberdar olur olmaz süratle ilgili makamlarla temasa geçtiğini ve bilgi talep ettiğini; bu bağlamda Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’la telefonda görüştüğünü bildirdi.

Gürler ve Uluçay’ın verdiği bilgiye göre,  yangının saat 15.00 civarlarında çıktığını ve rüzgarın etkisiyle Maraş istikametine yöneldiğini kaydeden Burcu, alevlerin oteller bölgesini sarmaması ve temasın kesilmesi için bir yol açıldığını; alevlerin seyrinin denize yöneldiğini ve daha çok otların yandığını öğrendiklerini belirtti.

Burcu, “Sayın Cumhurbaşkanımız elden gelen her şeyin süratle yapılmasını, eğer herhangi bir kifayetsizlik durumu ortaya çıkacaksa Barış Gücü’nden, İngiliz Üslerinden ve Güney’den işbirliği talebine açık olmaları, işbirliğinden kaçınılmaması gerektiğini kendilerine iletti” dedi.

ERÇİN: “HAVADAN MÜDAHALE İÇİN İNGİLİZ ÜSLERİNDEN YARDIM TALEP EDİLDİ”

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de TAK muhabirine yaptığı açıklamada, yangına havadan müdahale için İngiliz Üsleri’nden yardım talep edildiğini açıkladı.

-----------------

Derinya bölgesinde başlayan yangın, Kapalı Maraş’a da sıçradı. Yangın saat 17.30 itibarıyla kontrol altına alınamadı.

TAK muhabirinin Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’ndan aldığı bilgiye göre, nedeni henüz bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Alevler, Kapalı Maraş bölgesinde de etkili oluyor ve binalar yanıyor.

Kriz masasının görev başında olduğunu; polis, itfaiye, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediye ekipleri yanında, bölgedeki tüm sivil tankerlerden de takviye istediklerini, yangın söndürmeye yarayabilecek tüm araçları çağırdıklarını belirten Kaymakam Şifa Çolakoğlu, “Yangın henüz kontrol altına alınmış değil, çalışmalar sürüyor” dedi. Çolakoğlu, alevlerin Orduevi’ne 500 metre yaklaştığını belirtti.

--------------

Mağusa’nın Derinya bölgesinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Kapalı Maraş’a doğru ilerliyor.

TAK muhabirinin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgiye göre, askeri birlik 1. Bölük yakınlarındaki kilise civarında başlayan ve kısa sürede çok geniş bir alana yayılan yangın, saat 16.30 itibarıyla henüz kontrol altına alınamadı.

Mağusa İtfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerinin müdahale ettiği yangının söndürme çalışmalarına diğer bölgelerdeki ekiplerden de takviye istendi. Yangında kuru otlar yanında yer yer ağaçların da yandığı belirtildi.

TAK

Bu haber toplam 4081 defa okunmuştur