1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kapalı Maraş konusundaki tek taraflı karar BM kararlarının ihlali anlamına gelmektedir”
“Kapalı Maraş konusundaki tek taraflı karar BM kararlarının ihlali anlamına gelmektedir”

“Kapalı Maraş konusundaki tek taraflı karar BM kararlarının ihlali anlamına gelmektedir”

Unite Cyprus Now, Kapalı Maraş’ın bazı bölgelerinin sivillerin erişimine açılması yönünde alınan tek taraflı kararın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geldiğini söyledi.

A+A-

Unite Cyprus Now, Kapalı Maraş’ın bazı bölgelerinin sivillerin erişimine açılması yönünde alınan tek taraflı kararın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Unite Cyprus Now’dan yapılan yazılı açıklamada, bunun aynı zamanda “Kıbrıs Türk seçimlerine Türkiye’nin müdahale girişimi” olduğu ifadeleri kullanıldı.

Maraş’ın kısmi açılması kararının, “Kıbrıslı Türklerin seçilmiş liderini baypas etmeye ve UBP adayı Ersin Tatar’ı desteklemeye yönelik” olduğu denildi.

 

Açıklama şöyle:

“Kapalı Maraş’ın bazı bölgelerinin sivillerin erişimine açılması yönünde alınmış olan tek taraflı karar, sadece kentin BM kontrolüne verilmesini telkin eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına gelmemekte, aynı zamanda, bu hafta sonu yapılacak olan Kıbrıs Türk seçimlerine Türkiye’nin müdahale girişimini teşkil etmektedir.

UniteCyprusNow devamlı olarak Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafına, uluslararası hukuku ve Maraş’ın yasal sahiplerinin insan haklarını ihlal edecek, ve Kıbrıs Türk seçimlerinden sonra başlaması beklenen görüşmeleri zehirleyecek eylemlerde kaçınmaları konusunda çağrı yapmıştır. Dünkü gelişmelerden anladığımız kadarı ile, Maraş’ın kısmi açılması kararı, Kıbrıslı Türklerin seçilmiş liderini baypas etmeye ve UBP adayı Ersin Tatar’ı desteklemeye yöneliktir.

Bu, giderek kötüleşmekte olan ve sürdürülemez statükonun ve Kıbrıs sorununun çözümünün neler getireceği ile ilgili büyük resmi göremeyen siyasetçilerin başarısızlığının bir başka örneğidir.

Bugün, Kıbrıs’ın çözümü için tam kararlılık talep eden insanlar birçok nedenden dolayı çok kızgındır. Kaçırılan tüm fırsatlardan dolayı, Türkiye’nin böylesi hassas bir konuyu Kıbrıs Türk toplumunun seçimlerine müdahale etmek için kullanmasından dolayı, siyasetçilerin insanları yarı yolda bırakmasından ve durumu küçümsemesinden dolayı…

Kızgınlığımıza rağmen, bugün ülkemizi birleştirecek ve istikrara kavuşturacak kapsamlı bir çözüm için kararlılıkla çalışmak için her zamankinden daha çok neden vardır. Maraş’taki gelişmeler, çözümsüzlük durumunda karşı karşıya kalacağımız sorunlara sadece bir örnektir. Çünkü Kıbrıs sorunu çözümsüz kaldığı müddetçe her an krize dönüşebilecek birçok bölücü hareket ile karşılaşacağız. Kıbrıs sorunu çözümsüz kaldığı müddetçe, ülkemiz ve insanlarımız dıştan gelecek müdahalelere, baskılara ve Kıbrıs sorununun neden olacağı birçok provokasyona maruz kalacaktır.

Kıbrıslı Türklere, sandıklara giderek dışarıdan gelen müdahalelere karşı durma kararlılıklarını göstermeleri çağrısı yaparız. Tüm Kıbrıslılara da, siyasetçilerine, hem bizim hem de gelecek nesillerin esenliğini tehdit eden Kıbrıs sorununun çözümünü bir öncelik haline getirmeleri ve bu konuda kararlılık göstermeleri için baskı yapmaları çağrısında bulunuruz.” 

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur
İlgili Haberler