1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kantara’da ‘kaderine terk edilmiş’ turizm!
Kantara’da ‘kaderine terk edilmiş’ turizm!

Kantara’da ‘kaderine terk edilmiş’ turizm!

Turizm Master Planı içerisinde yer alan Kantara bölgesindeki evler kaderine terk edilmiş durumda. Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, evlerin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı: “Sağlık turizmine kazandırılabilir”

A+A-

• Yıllarca kira usulüyle misafirlerini ağırlayan evler uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir birimin sorumluluğunda olan evlerle ilgili hiçbir temizlik ve onarım çalışması yapılmıyor

• Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, evlerin 4-5 yıldır açık artırmayla satılması için öneri sunduklarını ancak adım atılmadığını belirterek, evlerin Sağlık Turizmine kazandırılabileceğini söyledi


Didem MENTEŞ

Ülkenin en güzel yerlerinden olan Kantara bölgesindeki evler içler acısı durumda. Yıllarca kira usulüyle misafirlerini ağırlayan evler uzun süredir kaderine terk edilmiş durumda. Turizm Master Planı’nda yer almasına rağmen hiçbir çalışma yapılmayan evler ilgisizlik nedeniyle dökülüyor. Kantara Kalesi’ni ziyaret için bölgeye giden turistler harabe durumundaki evlerle karşılaşıyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir birimin sorumluluğunda olan 20- 25 tane evle ilgili ne temizlik ne de onarım çalışmaları yapılıyor.

Sağlık Turizmi önerildi

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, bu konuda kendilerine de defalarca şikâyet geldiğini ancak mal sahibi olmadıkları için temizlik yapma yetkilerinin bulunmadığını vurguladı.

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, söz konusu evlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir birimin ilgilendiğini, bu evlerin 4-5 yıldır açık artırmayla satılması için öneri sunduklarını belirterek, evlerin Sağlık Turizmine kazandırılabileceğini söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar ise konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapılacağını belirterek, daha sonra açıklama yapılacağını belirtti.

---------------------------------------------------------

Sennaroğlu: “Belediyemize çok şikâyet geliyor”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, söz konusu evlerin çok bakımsız olduğunu ve evlerin içlerinde otların bürüdüğünü söyledi. Bu konuda kendilerine de defalarca şikayet geldiğini ancak mal sahibi olmadıkları için temizlik yapma yetkilerinin bulunmadığını vurgulayan Sennaroğlu, bu konuda gerekli mercilere yazı yazdıklarını ancak bir sonuç elde edemediklerini dile getirdi. Gereken yetkinin kendilerine verilmesi durumunda çalışma yapabileceklerini söyleyen Sennaroğlu, biran evvel sorunun çözülmesini istediklerini ifade etti.

----------------------------------------------------

Aşıkoğlu: “Sağlık Turizmine kazandırılması için öneri yaptık”


Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ise 1980’li yıllardan itibaren kira usulüyle devletin birçok kurumuna evlerin verildiğini ancak zaman içerisinde kira ödenmediği gibi hiçbir tamirat yapılmadığı için evlerin zamanla harabeye döndüğünü söyledi. Yıllardır 20- 25 tane olan evlerle ilgili yetki krizi dahi yaşandığını söyleyen Aşıkoğlu, son olarak İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir birime yetki verildiğini ancak hiçbir adım atılmadığını kaydetti. Turizm Bakanlığı olarak söz konusu evlerle ilgili 4-5 yıldır açık artırmaya çıkılması için öneri sunduklarını söyleyen Şahap Aşıkoğlu, “söz konusu birime açık artırma usulüyle evlerin satılması ve Sağlık Turizmi (detoks, yoga gibi aktiviteler) oluşturulmasını söyledik. Ancak ne ihaleye ne de açık artırmaya çıktılar. Yaptırım olmadığı için evler yılladır bu şekilde duruyor” diyerek bölgenin iklimi açısından Sağlık Turizmi’ne kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur