1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kansere karşı zorlu yolda, birlikte mücadele!
Kansere karşı  zorlu yolda,  birlikte mücadele!

Kansere karşı zorlu yolda, birlikte mücadele!

Orkide Yürüyüşü farkındalık için 16. kez gerçekleştirildi…

A+A-

16. KEZ, 9 KM… Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) bu yıl 16. kez düzenlediği Orkide Yürüyüşü, dün gerçekleştirildi… Katılımcıların 9 kilometrelik bir yolda yaptığı yürüyüş, oldukça renkli görüntülere sahne oldu…

İRSEN KÜÇÜK’E SAYGI… Varış noktasında yapılacak müzik ve danslı etkinlikler ise, Eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün vefatı nedeniyle iptal edildi.

KAV Başkanı Prof. Dr. Camgöz: “Yürüyüş kanserle mücadelenin zorluğunu ve birlikteliğin önemini gösteriyor”

Dila ŞİMŞEK

Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) bu yıl 16. kez düzenlediği Orkide Yürüyüşü, KKTC Telsim ana sponsorluğunda dün Kozanköy-Karşıyaka arasında gerçekleşti.

KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün de bizzat katıldığı yürüyüşe katılım her zaman olduğu gibi yoğundu.

Kozanköy – Karşıyaka arasındaki parkurda gerçekleştirilen Orkide Yürüyüşü için 4 bölgeden otobüs kalktı.

Kanser Araştırma Vakfı’nın kansere karşı farkındalık yaratmak ve vakfa gelir sağlamak için ilk kez 2003’te organize ettiği geleneksel Orkide Yürüyüşü’nden bu yıl da elde edilecek gelir, önceki yıllarda olduğu gibi vakfın ülkede yürüttüğü projelere aktarılacak.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan 9 kilometrelik bir yürüyüşün sponsorları arasında Lemar, Play Fm ve Big Rent Trading Bigibox da vardı.

Prof. Dr. Camgöz:
“Kanserle mücadelenin zorluğunu ve birlikteliğin önemini gösteriyor …”

İngiltere’de Imperial College’de kanser araştırmaları konusunda önemli bir isim olan Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Mustafa Camgöz, 9 km’lik parkurda yürüyerek, kanserle verilen mücadelenin ne kadar zorlu olduğunu, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için bu sembolik yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi. 16. Orkide Yürüyüşü’nde varış noktasında yapılacak müzik ve danslı etkinlikler, Eski Başbakan İrsen Küçük’ün hayatını kaybetmesi sonucu ile iptal edildi.

“Vakfımız, eğitime yatırım yapan bir vakıftır”

KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, Kanser Araştırma Vakfının düzenlediği Orkide Yürüyüşlerinin, Kıbrıs’a yönelik katkı koyan bir etkinlik olduğunu söyledi. Camgöz, “Vakfımız, eğitime yatırım yapan ve destekleyen bir vakıftır” şeklinde konuştu.

Camgöz, Kıbrıs’taki kanser hastalığı yaygınlığının Akdeniz ve Avrupa ülkelerine göre kıyaslanılıp istatistik çıkarıldığını, sonuçlarda ise ülkedeki kanser oranının normal ve diğer ülkelere göre eşit olduğunu kaydetti. Camgöz, “Ülkemizde tedirgin olmamızı gerektirecek yaygınlıkta kanser hastalığı bulunmuyor. Ancak bizler her zaman halkımızı bilinçlendirmeye, kanseri yenmeye ve araştırmaya yönelik adımlar atacağız” dedi.

Beslenmenin kansere etkisi olduğunu vurgulayan Camgöz, bir doktora öğrencisine sağlanan burs ile topraktaki kanser yapabilecek ağır metallerin araştırıldığını, tez sonucunun ise yakında halk ile de paylaşılacağını açıkladı. Bu projenin ise verilecek başka bir burs ile detaylı, çevreye yönelik, bitkiden insana geçen ağır metallerin araştırılacağını da ekledi.

“Kanserle mücadeleyi, yaşamın her alanına yaymaya çalışacağız”

Prof. Dr. Camgöz, yine bir öğrenciye verilecek burs ile kendilerinin İngiltere’de ürettiği ilaçların denetleneceği bir laboratuvar projesinin de olduğunu kaydetti. Camgöz, halkın bilinçlenmesi ve kanser araştırmalarına devam edileceğini, projelerin ise artacağını söyledi. Camgöz, “Böylesine zorlu bir hastalıkla mücadele edilmesinin ve yenmek için gerekli araştırmaları yaşamın her alanına yaymaya çalışacağız. Her zaman yapacağımız etkinlikler ve çalışmalarla, halkımıza farkındalığı aşılayarak bilinçlendirme sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
Orkide Yürüyüşü farkındalık için 16. kez gerçekleştirildi…

Orkide Yürüyüşü farkındalık için 16. kez gerçekleştirildi…

Kanser Araştırma Vakfı’nın bu yıl 16. kez düzenlediği Orkide Yürüyüşü, dün gerçekleştirildi… Katılımcıların 9 kilometrelik bir yolda yaptığı yürüyüş, oldukça renkli görüntülere sahne oldu