1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kanser Okulu’ geliyor!
‘Kanser Okulu’ geliyor!

‘Kanser Okulu’ geliyor!

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, okullardan birini de Kuzey Kıbrıs’a yapıyor.

A+A-

 

“Kanser Okulu” projeleri ile sağlıklı binlerce bireyi kanserden korunma, erken teşhis, ileri tedavi yöntemleri hakkında bilgilendiren Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, okullardan birini de Kuzey Kıbrıs’a yapıyor.

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, daha sağlıklı, kanserden korkmayan nesillerin yetişmesine katkı sağlayan bu okullardan birini Kıbrıs’ta yapıyor olmanın, kendilerine büyük bir gurur ve onur verdiğini ifade etti, 7 Şubat’ta Grand Pasha Otel’de yapılacak bilgilendirme toplantısına davet etti.

“12 binden fazla  kanser hastasına bilgi ve deneyimler aktarıldı…
2011 yılında kanser tedavisinde yeni bir dönem başlatan Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, bu zorlu yolda, 12000’den fazla kanser hastasına bilgi ve deneyimlerini aktardığını belirtti.
Kemik iliği nakil merkezinde, 3 yıla yakın sürede 250’e yakın sayıda hastaya kemik iliği nakli uygulayan Merkez, 1000’in üzerinde Rus, Ukrayna, Türki Cumhuriyetleri, Irak, Libya ve Avrupa ülkelerinden gelen kanser hastalarının tedavilerini üstlendiğini ve sonuçlandırdığının da açıkladı.

“Batılı ülkelerin önüne geçildi…”
2000’e yakın sayıda hastaya, onkolojik cerrahi ve radyoterapi uyguladıklarını da belirten Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, girişimsel radyoloji, radyasyon onkolojisi, onkolojik görüntüleme yöntemleri, cerrahi uygulamalar ve tıbbi tedaviler konusunda alınan yolun, batılı ülkelerin önüne geçtiğini belirtti.

Kemoterapi ünitelerine “sanat evi” kavramı…
Gelinen noktada akciğer kanseri, meme kanseri,  mide, pankreas, prostat, beyin, kalın bağırsak kanserleri tedavisinde cesur adımlar atarak başarılı sonuçlar elde edebildiklerini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, kanserin tıbbi tedavisine yeni bir anlayış kazandırarak, kemoterapi ünitelerine “sanat evi” kavramını getirdiklerini kaydetti.
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, kanserli hastanın tıbbi tedavisinde tek başarının, doğru hastaya doğru ilaçları damardan veya ağızdan vermekten ibaret olmadığını, işin sırrının sevgi, insana duyulan saygı, umut ve güveni hasta ve ailesine aktarma çabası ile olabileceğini gösterdiklerini de ifade etti.
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan’ın ifadeleri devamla şöyle:
“Hastalarımızı resim, müzik öğretmenleri, tiyatro, koro ve yoga aktiviteleri ile buluşturarak onların geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmayı hedefledik.
Kanser tedavisi alanında ciddi düzeyde eksikliği hissedilen konulardan olan kanserli hastanın bütüncül rehabilitasyonunu (fiziksel rehabilitasyon, cinsel rehabilitasyon, psikolojik rehabilitasyon) ayrı ayrı ele alarak çözümler ürettik.
“Kanser Okulu” projeleri ile sağlıklı binlerce bireyi kanserden korunma, erken teşhis, ileri tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdik.
Şimdi daha sağlıklı, kanserden korkmayan nesillerin yetişmesine katkı sağlayan bu okullardan birini Kıbrıs’ta yapıyor olmak bize büyük bir gurur ve onur veriyor.”

(foto arşiv)

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur