1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kanlı’nın transferi geçersiz
Kanlı’nın transferi geçersiz

Kanlı’nın transferi geçersiz

KTFF Yönetim Kurulu, Türk Ocağı’nın Gönyeli’den Hasan Kanlı’yı renklerine bağlamak için yaptığı müracaatın geçersiz olduğunu açıkladı

A+A-

Birinci Lig ekiplerinden Türk Ocağı’nın Gönyeli’den Hasan Kanlı’yı transfer etme girişimi sonuçsuz kaldı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu, Kanlı’nın Türk Ocağı’na transferi ile ilgili Sarı siyahlı kulübün hazırladığı transfer  işleminin eksik bilgi nedeni ile geçersiz olduğunu belirtti.

KTFF Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararları yayınladı. Birinci Lig ekiplerinden Türk Ocağı geçtiğimiz hafta Çarşamba günü federasyona giderek Gönyeli’den Hasan Kanlı’yı renklerine bağlamak için transfer müracaatında bulunmuştu. Ancak Kanlı’nın daha önce kulüpten aldığı bonservisin uygun olmadığı gerekçesi ve Gönyeli’nin itirazı üzerine transfer gerçekleşmemiş, konuyu KTFF Yönetim Kurulu’nun ele alacağı belirtilmişti. Yönetim Kurulu, transfer müracaatını değerlendirerek işlemin geçersiz olduğu kararını üretti.

KTFF: “Bonservis geçersiz”

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullandıldı: “KTFF Amatör Yerli Futbolcu Tescil ve Transfer Talimatı Madde 8 (n) uyarınca; ‘Bonservis, verilen sezon için geçerlidir. Bonservis verilen futbolcular bonserviste yazılı kulübe transfer olurlar’
Yukarıdaki madde incelendiği zaman, bonservis verilen sezon için geçerli olacağı ve futbolcunun bonserviste yazılı kulübe transfer olabileceği açıkça belirtilmiştir.
Tarafımıza 16.07.2014 tarihinde Türk Ocağı Limasol kulübü tarafından yapılan transfer istek formuna ek olarak ibraz edilen bonservis belgesi incelendiği zaman;
a) Hangi sezon için geçerli olacağı,
b) Futbolcunun hangi kulübe transfer olabileceği belirtilmediğinden geçerli bir bonservis belgesi olmadığına karar verilir. Hasan Kanlı tarafından ve Türk Ocağı Limasol kulübü tarafından imzalanan ilgili transfer işleminin geçersiz olduğuna karar verilmiştir” 

“Super Fanlig” uygulaması

KTFF Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar arasında “Super Fanlig” uygulamasının hayata geçirilmesi de yer alıyor. K-Pet Süper Lig’de yer alan takımların ve futbolcuların bilgilerinin kullanılarak sanal ortamda oynanacak olan “Super Fanlig” uygulamasının ilgili şirket Fanlig Limited tarafından yapılacak olan bir anlaşma ile başlatılacağı duyuruldu. Söz konusu uygulama ile ilgili olarak tanıtımın yapılacak basın toplantısı ile daha sonra spor kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

Yönetim Kurulu, UEFA A Lisans Antrenör Kursu için yapılan müracaatların 20 Ekim 2014 tarihine kadar uzatılmasına karar verdi. Kurs tarihlerinin 20-31 Ekim tarihleri olarak yeniden düzenlendiği belirtildi.

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur