1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kanlı giysiler tahlile gönderildi
Kanlı giysiler tahlile gönderildi

Kanlı giysiler tahlile gönderildi

Kuruova köyünde meydana gelen “polis cinayeti” ile ilgili olarak tutuklanan zanlı M. V dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Kuruova köyünde Müfettiş Muavini Mehmet Bayraktar’ı öldürmekle suçlanan zanlı M. V almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçlamasıyla dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı M.V’nin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

 

Emareler inceleniyor…
Meselenin tahkikat subayı Baş Müfettiş Aslan Coşkun, zanlı M.V’nin 18 Haziran tarihinde Kuruova köyünde meydana gelen “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçlarından dolayı 19 Haziran tarihinde tutuklandığını anımsattı. Olayın polise intikal etmesinden sonra olay yerinde ve çevresinde çok yönlü bir araştırma yapıldığını belirten Coşkun, tahkikatın ilk aşamasında Kuruova, Kaleburnu ve civar köylerde 110 kişinin sorgulandığını, 88 kişinin ise ifadesinin alındığını söyledi. Akabinde Kuruova ve çevresindeki bölgelerde bulunan su kuyuları ile Kuruoava’ki evlerin arandığını belirten Coşkun, Kuruova’da zanlı olabileceği düşünülen kişilerin evlerinden toplam 45 adet av tüfeğinin emare olarak alınıp incelemeye gönderildiğini, birçok kişinin cep telefonu dökümlerinin alındığını ve halen incelenmesinin devam ettiğini ve birçok kişiden de kan örneği alınarak DNA incelemesinin yapıldığını ve halen devam ettiğini açıkladı.

Türkiye’den tahlil sonuçları bekleniyor…
Baş Müfettiş Aslan Coşkun, 107 kalem emarenin gerekli incelemeler için Türkiye’ye gönderildiğini dile getirerek, gönderilen emarelerden 59 kaleminin sonuçlarının geldiğini belirtti. Coşkun, 28 Haziran tarihi itibariyle mesele ile ilgili olarak bölgedeki arama çalışmalarını genişlettiklerini belirterek Avtepe-Yeşilköy orman yolunda 1 çift spor ayakkabı bulunduğunu ve bölgede arama başlattıklarını açıkladı. Avtepe-Yeşilköy orman yolu bölgesinde yapılan aramada olayla ilgisi olduğunu düşündükleri 1 adet eşofman altı, 1 adet gömlek, 1 adet atlet, 1 adet külot ve 1 çift çorap bulduklarını belirten Coşkun, bulunan eşofman altında yoğun miktarda sıçramış kan lekesi ile doku ve organ örnekleri, gömleğin üzerinde ise yine yoğun şekilde kan lekesi ve atlet üzerinde de sıçramış kan lekeleri bulunduğunu açıkladı. Coşkun, konu eşofman altı, atlet, külot, gömlek, çorap ve spor ayakkabının DNA çalışması, barut artığı çalışması ve ayakkabı izi çalışmasının yapılabilmesi için Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı.

Bulunan giysiler zanlıya mı ait?
Baş Müfettiş Aslan Coşkun, zanlının evinde yapılan aramalarda Avtepe-Yeşilköy orman yolunda bulunan eşofman altı ile ayni renk, ayni marka ve ayni bedende olan eşofman üstünün, ayni marka külotun ve atletin bulunduğunu açıkladı. Coşkun ayrıca orman yolunda bulunan spor ayakkabıların altında bulunan toprak ile zanlının evinin çevresindeki toprağın karşılaştırılmasının yapılabilmesi için zanlının evinin yakınından toprak örneği alındığını da belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Coşkun, meselenin ciddi ve toplumda infial yaratan bir mesele olduğunu söyleyerek zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

----------------------------------------------------------------

Bilgehan: “Zanlının anayasal hakkı çiğnenmiştir…”
 

Avukat: Zanlıya işkence yapıldı!

Zanlı M.V’nin avukatı Tağmaç Bilgehan, 8 gün tutukluluk süresi talebine itiraz ederek, zanlının anayasal haklarının olduğunu ancak polis teşkilatı tarafından bu anayasal hakkın çiğnendiğini ve zanlıya işkence edildiğini ileri sürdü. Bilgehan, zanlının hasta olduğunu polisin ise zanlıyı aç ve ilaçsız bıraktığını iddia ederek, zanlının tutukluluğunun sürmesi halinde hayatının tehlikeye gireceğini söyledi.

8 gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı M.V’nin tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur