1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kanlı Düğün” 14 Temmuz’da Girne’de!
“Kanlı Düğün” 14 Temmuz’da Girne’de!

“Kanlı Düğün” 14 Temmuz’da Girne’de!

Ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit ve Mehmet Demiralp rol alı

A+A-

Girne Belediyesi’nin düzenlediği ve yaz boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek 5. Girne Kültür Sanat Günleri kapsamında, TC Devlet Tiyatroları Sivas Devlet Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Kanlı Düğün” adlı oyun sahnelenecek. Tiyatro, 14 Temmuz 2015 Salı gecesi, saat 21:00’de Girne Amfiyatro’da perdelerini açacak. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 10 TL’den satışa sunulan oyun biletleri, Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden, Deniz Plazalar ve Beer Point’ten temin edilebilecek.

Ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit ve Mehmet Demiralp rol alıyor.

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatılıyor.
Kadınlara, erkeklere, yazgıya, bıçaklara, aşka ve dört duvar arasında sıkışan insanları anlatan oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması ele alınıyor.

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur