1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kanal SİM’den ‘ilk’lere devam
Kanal SİM’den ‘ilk’lere devam

Kanal SİM’den ‘ilk’lere devam

Ana haber saatinde Kanal SİM bu yıl da oldukça iddialı... Cenk Mutluyakalı’nın sunacağı ‘GAZETECİ’ programı, haberlere yaklaşımı, konukları ve yorumlarıyla fark yaratacak.

A+A-

20 Ekim Pazartesi başlayacak yeni yayın döneminde Kanal SİM bir başka ‘ilk’e daha imza atıyor. Kıbrıs Türk televizyonlarında ilk kez ‘ENGELSİZ HABER’ başlıyor. İşitme engelliler için hazırlanan programda Kazım Tunç haberleri işaret diliyle anlatacak.

Ana haber saatinde Kanal SİM bu yıl da oldukça iddialı... Cenk Mutluyakalı’nın sunacağı ‘GAZETECİ’ programı, haberlere yaklaşımı, konukları ve yorumlarıyla fark yaratacak.

Yeni yayın döneminde haber ve tartışma programlarına yenileri eklendi. Fatma Azgın ve Yücel Vural ‘DÜŞÜN-ü-YORUM’ programında ülkemizde ve dünyada olup bitenlere farklı perspektiflerden bakacaklar.

Sertan Arapoğlu ve Üner Özkum’la ‘AV ZAMANI’, Sedat Kılıç’la ‘SPOR SİSTEM’ Kanal SİM’in yeni spor programları arasında yer alıyor.

Şirin Zaferyıldızı’nın hazırlayıp sunduğu ‘ŞİİRLERLE BÜYÜSÜN ÇLOCUKLAR’, Emrah Ruh’la ‘BİLİM DÜNYASI’ ve Mertkan Hamit ile Mustafa Öngün’ün imzasını taşıyan ‘ALTERNATİFİM: İNSAN’ adlı programlar da yeni yayın döneminde Kanal SİM ekranlarında olacak.

Geçen dönem başlayan ‘HASAN TUNA İLE YUNANCA ÖĞRENİYORUM’ programı bu dönemde de izleyiciyle buluşacak. Kanal SİM’in partneri olduğu Avrupa Parlamentosu Televizyonu EUROPARL-TV’nin hazırladığı FORUM ve 7 DAYS programları da Türkçe altyazılı olarak ekranlara gelmeye devam edecek.

---------------------------------------------------

Yeni yayın dönemi iddialı başlıyor

‘Kıbrıs’ın çok taraflı haber kanalı’ Kanal SİM yeni yayın dönemine de ‘ilk’lerle ve iddialı programlarla başlıyor.

Geçen dönemlerde Avrupa Parlamentosu Televizyonu EUROPARL-TV ile partnerlik anlaşması imzalayan ilk Türkçe dildeki TV kanalı olma özelliğini taşıyan, ekranda Yunanca dil dersleri başlatarak adadaki yakınlaşma ve çözüm sürecine katkı koyan Kanal SİM, şimdi de ‘ENGELSİZ HABER’ ile bir başka ‘ilk’e imza atıyor.

20 Ekim Pazartesi günü başlayacak yeni yayın döneminde işitme engelliler için hazırlanan programda ülkemiz TV’lerinde ilk kez ‘işaret dili’ kullanılacak. Haftalık ‘ENGELSİZ HABER’in işaret diliyle sunumunu Kazım Tunç yapacak.

Programda ülkemizden ve dünyadan önemli gelişmeler, kültür, sanat ve teknoloji haberlerinin yanısıra engellilere ilişkin çalışmalara da özel yer verilecek.

Seviyeli tartışma programları

Yeni yayın döneminde Kanal SİM’de mevcut kaliteli programlara yenileri de ekleniyor. Bunlardan biri, Fatma Azgın ile Yücel Vural’ın hazırlayıp sunacağı DÜŞÜN-ü-YORUM programı... Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerin farklı bakış açılarıyla tartışılacağı program zaman zaman stüdyo konuklarını da ağırlayacak.

Kanal SİM’de ilk kez bu sezon ekrana gelecek bir diğer program ise İnsan Hakları odaklı... Mertkan Hamit ile Mustafa Öngün’ün hazırlayıp sunacağı programda insan hakları bütün yönleriyle ele alınacak, dünyadan ve ülkemizden örnekler tartışılacak.

Kanal SİM’in vazgeçilmezleri arasında yer alan GAİLELİ SOHBETLER programı da Niyazi Kızılyürek ve Hakkı Yücel’in sunumuyla yeni yayın döneminde de ekranlarda olmaya devam edecek.


Bilim, çocuk, sanat

SİM FM’de yıllar önce aynı isimde programın radyo versiyonunu yapan Emrah Ruh, bu sefer BİLİM DÜNYASI’nı ekranlara taşıyacak. Programda bilim alanından gelişmeler, haberler ve yorumların yer alacak.

Yine yıllar önce SİM FM’de radyo versiyonu yayımlanan ŞİİRLERLE BÜYÜSÜN ÇOCUKLAR programı da bu dönem televizyon ekranına taşınacak. Şirin Zaferyıldızı her hafta çocukları şiirler ve oyunlarla dolu bir gezintiye çıkaracak.

Çamay Çiçekseven’in hazırlayıp sunduğu ve beğeniyle izlenen sanat programı SİM ART yeni dönemde de ekranda olacak.
 

----------------------------------------------

 


Spor KANAL SİM’de izlenir

Kanal SİM’deki yenilikler arasında spor ve özel ilgi programları da öne çıkıyor.

Sertan Arapoğlu ve Üner Özkum’un birlikte hazırlayıp sunduğu AV ZAMANI programı her Cuma akşamı onbinlerce avcıyı ekrana kilitleyecek.

Konuklarla sohbetler ve canlı bağlantılar yanısıra ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden çok özel av görüntüleri AV ZAMANI’nda ekrana gelecek.

Futbol meraklıları için SİM FUTBOL bu sezon daha da güçlü bir kadroyla Kanal SİM’de olacak. Bülent Kılıçoğlu, Eren Şişik, Burhan Gürkan ve Serkan Soyalan her hafta futbol liglerini mercek altına alacak.

Sedat Kılıç ise SPOS SİSTEM programıyla hafta sonu öncesi takımların durumunu teknik adamlar, spor yazarları, kulüp yöneticileri ve futbolcularla birlikte değerlendirecek.

Vasfi Kuni’nin hazırlayıp sunduğu, balık tutkunlarının vazgeçilmezi programı ADA BALIKÇISI bu döenmde de ekranda olacak.

Deniz altı dünyasının gizemi ve güzellikleriyle dolu YEŞİL ADANIN MAVİSİ programında Ahmet Gürol Ersun ve Derviş Aygın da Kanal SİM izleyicileriyle her hafta buluşmaya devam edecek.

İzel Çoban, Oycan Özçimen ve Ali Bozkurt imzasını taşıyan ROTOR PİSTON ise araba meraklılarını ekran başına kilitleyecek.


------------------------------------------------------


Eğitim içerikli programlar

Kanal SİM’in yayın akışında eğitim içerikli programların da ayrı bir ağırlığı bulunuyor.

Yıllardır ekranda olan Barış Uzunahmet ve Salih Sarpten’le BİLİMSEL EĞİTİM, Serkan Soyalan’ın sunduğu NOT DEFTERİ ve Feridun Üstün’ün GCE sınıflarına dönük mekanik derslerinin yer aldığı DERS BAŞLIYOR programları yeni dönemde de ekranda olacak.

Kıbrıs’ın her iki kesiminde de büyük yankı uyandıran HASAN TUNA İLE YUNANCA ÖĞRENİYORUM programı da, Rumca öğrenmek isteyenler için yeniden ve ilk dersten itibaren bu yayın döneminde de ekranda olacak.

Melek Arabacıoğlu’nun sunumuyla okulların, eğitim merkezlerinin tantıldığı, okul ihtiyaçlarının anlatıldığı OKUL ZİLİ de Kanal SİM izleyicisiyle buluşacak eğitim içerikli programlar arasında yer alıyor.

 

Programlar uzmanlara emanet

Kanal SİM’de yayımlanan ve özel uzmanlık alanlarının konu edildiği programların bir özelliği de uzmanlar tarafından hazırlanıp sunuluyor olması...

Yılların programı TARIMI TARTIŞALIM, bu sezon da Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Polili tarafından hazrılanıp sunulacak.

Sağlığın tartışıldığı HİPOKRAT GÜNLÜKLERİ’nde Uzman Dr. Cemal Mert izleyici karşısına çıkacak.

Psikolojik sorunların konuşulduğu PSİKOLOJİ GÜNLÜĞÜ’nü Uzman Psikolog Ziliha Uluboy hazırlayıp sunacak.

Müzik sohbetlerinin yer aldığı ADA IŞIĞI’nda müzik sanatçısı ve eğitmeni Erkan Dağlı ekranlarda olacak.

Şiirlerin okunduğu, edebiyat içerikli YASEMİN SEVDALI YÜREKLER programında iki edebiyatçı, Fatoş Avcısoyu Ruso ile Çiğdem Kutlu Güney izleyiciyle buluşacak.

TURİZM MECLİSİ’ni yılların turizmcisi Orhan Tolun hazırlayıp sunacak.

İki deneyimli sendikacı, Güven Bengihan ile Devrim Barçın ise ülkemizdeki sendikal konuların ele alındığı KTAMS HAFTAYI DEĞERLENDİRİYOR programıyla ekranda olacak.

---------------------------------------------------------


Mutluyakalı izleyicileri ekrana kilitleyecek

‘Kıbrıs’ın çok taraflı haber kanalı’ SİM, haberleri ve haber programlarıyla yine fark yaratacak.

Hafta içi her gün saat 19.00’da yılların deneyimli ismi Cenk Mutluyakalı izleyicileri ekrana kilitleyecek. Ana haber kuşağındaki GAZETECİ programında Cenk Mutluyakalı günün haberlerini en çarpıcı görüntüler, bağlantılar ve konuklar eşliğinde sunacak.

Kanal SİM’in klasikleşmiş günlük haber kuşakları da ekranda olmaya devam edecek.

Sami Özuslu ve Damla Özel ile SABAH KAHVESİ her sabah 7.30’da farklı içeriğiyle izleyiciyle buluşacak. Kıbrıs Türk basınının yanısıra Türkiye, İngiltere ve Almanya gaztelerinden güncel haber özetleri de SABAH KAHVESİ’nde yer alacak.

Radyo Gazetesi’nde Damla Özel, ÖĞLEN POSTASI’nda Meyil Adakul Elektrikçi güncel konular ve son dakika gelişmelerini farklı bakış açılarıyla ekrana taşıyacak.

Hıfsiye Ruh’un hazırlayıp sunduğu HABER AJANSI ise ülke gündeminin yanısıra Rum basınından haberler ve dünyadaki gelişmeleri de izleyiciye ulaştıracak.

Çamay Çiçekseven her Cumartesi sabahı basın özetlerini BASINDA BUGÜN’de aktaracak, ardından da HAFTA SONU EKSPRESİ’nde konuklarıyla sohbetler yapacak.

Damla Özel’in hazırladığı TV DERGİSİ ise o hafta yaşananları farklı bir gözle ele alacak, özel röportajlarıyla ve dosyalarıyla gündem yaratacak.
Kanal SİM’in partneri olduğu Avrupa Parlamentosu televizyonu EUROPARL-TV’nin FORUM ve 7 DAYS isimli programlar da, Tümay Tuğyan’ın çevirisi ile, Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

20 Ekim’de başlayacak yeni yayın döneminde saat başı haberleri, sıcak gelişmelerin yaşandığı noktalardan canlı yayınlarıyla Kanal SİM fark yaratmaya devam edecek.

Bu haber toplam 4262 defa okunmuştur