1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kanal SİM-RIK işbirliği
Kanal SİM-RIK işbirliği

Kanal SİM-RIK işbirliği

Kıbrıs’ta çözüm için müzakere süreci olumlu bir atmosferde devam ederken, toplumlar arası diyaloğun en önemli unsurlarından biri olan medya alanında da önemli bir adım atılıyor.

A+A-

Kıbrıs Rum devlet kurumu RIK (Kıbrıs Yayın Kurumu) ile özel Kıbrıs Türk televizyonu Kanal SİM işbirliğine gidiyor. RIK ve Kanal SİM’in Şubat ayında vardığı mutabakat çerçevesinde, bu aydan itibaren RIK’te iki dilli olarak yayımlanan programlar Kanal SİM tarafından da gösterilecek. Adanın her iki tarafından kültürel, tarihi, sosyal içerikli çekimler ve sohbetlerin yer aldığı “BİZ-EMEİS” ile “Aynı Gökyüzü Altında” isimli programlar, RIK-2 televizyonunda gösterildikten bir gün sonra Kanal SİM’de de ekrana gelecek.

RIK-2 televizyonunda 14 Eylül’de başlayacak yeni yayın dönemiyle beraber, 15 Eylül’den itibaren her iki program Kanal SİM’de de yayınlanacak. Kanal SİM ile RIK televizyonları, bundan kısa bir süre önce bir başka ‘ilk’e imza atarak, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ortak program çekmişti. Sami Özuslu ile Kyriakos Pierides’in sunduğu program Kanal SİM ve RIK-1 televizyonlarında eş zamanlı yayına girmişti.

ÖZUSLU: BİR TÜR ‘GÜVEN YARATICI ÖNLEM’
Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, Kıbrıs’ta çözüm sürecine katkı koymak için herkesin yapacak bir şeyi bulunduğuna inanç belirtti. Medyanın toplumlar arası diyalogda son derece kritik bir misyona sahip olduğuna işaret eden Özuslu, RIK ile yapılan işbirliğinin sürece pozitif katkı koyacağına inanç belirtti.
Kıbrıs Türk TV’leri ile Kıbrıs Rum TV’lerinin son üç-dört yıldır farklı sistemlerden yayın yapmakta olduğunu, bu nedenle iki toplumun diğer dildeki yayınları izlemekte teknik olarak da sorun yaşadığını belirten Özuslu, “Eskiden BİZ-EMEIS ve Aynı Gökyüzü Altında programları Güney’deki yayınları alabilen evlerde Kıbrıslı Türkler tarafından da izlenebiliyordu, ancak Rum kanalları dijital yayına geçtikten sonra zorlaştı. Bu işbirliği sayesinde, iki toplumun TV frekanslarındaki bölünmüşlüğü de bir şekilde by-pass edilmiş olacak” dedi.
RIK ve diğer Rum kanalları ile işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydeden Sami Özuslu, özellikle iki dilde ortak yayınlar yapabilmenin önemine değindi. Özuslu, RIK ile başlatılan işbirliğinin bir tür ‘güven yaratıcı önlem’ olduğuna inandıklarını belirterek, liderlerin sürdürdüğü müzakere sürecine katkı yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

HER GÜN 18.00 VE 24.00’TE
‘BIZ-EMEİS’ ve ‘Aynı Gökyüzü Altında’ programları RIK-2’de 14 Eylül pazartesiden itibaren yeni yayın döneminde ekrana dönüşümlü olarak gelecek. Program RIK-2’de hafta içi her gün saat 19.00’da yayına girecek. Kanal SİM ise RIK’te yayınlanan bölümü bir gün sonra ekrana getirecek. ‘BIZ-EMEİS’ ve ‘Aynı Gökyüzü Altında’ programları 15 Eylül salıdan itibaren hergün 18.00’de ve 24.00’te Kanal SİM’de yayınlanacak.

YD

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur