1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KAMYON TARTIŞMASI
KAMYON TARTIŞMASI

KAMYON TARTIŞMASI

Kamyoncular Birliği başta olmak üzere iş çevreleri ilgili emirnamede yapılan düzenlemeye şiddetle karşı çıkarken, Karayolları Dairesi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği düzenlemenin ülke şartları açsından önemli olduğuna dikkat çekti

A+A-

Ağır vasıta araçlarının mesai saati başlamadan ve mesai saati bitiminde yollara çıkmasını yasaklayan düzenleme tartışmalara neden oldu.

Didem MENTEŞ / Ayşe GÜLER

Ağır vasıta araçlarının mesai saati başlamadan ve mesai saati bitiminde yollara çıkmasını yasaklayan yasa düzenlemesi tartışmalara neden oldu. Fasıl 83 Umumi Yolları Koruma Yasası’nın 4’üncü maddesinin ön gördüğü düzenlemeye göre mesai başlamadan bir saat önce ve mesai çıkışından yarım saat sonraya kadar 5 bin kilo ve üzeri kamyonların yollara çıkışı yasaklanması ‘özel sektör ve kamu’ ayırımını gündeme getirdi.

Kamyoncular Birliği başta olmak üzere iş çevreleri de ilgili emirnamede yapılan düzenlemeye şiddetle karşı çıkarken, Karayolları Dairesi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği düzenlemenin ülke şartları açsından önemli olduğuna dikkat çekti.

İş dünyası ‘şiddetle karşı’ çıktı

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Kamyoncular Birliği Başkanı Mehmet Canova, Umumi Yolları Koruma Yasası’nın 4’üncü maddesine göre kamyonlara getirilen uygulamanın yanlış olduğunu, yük taşıma işlemlerinin aksayacağını vurgulayarak, “memurlar sıkıntı yaşamasın diye getirilen düzenlemeye şiddetle karşıyız” dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de kamyonlarla ilgili yapılan yeni düzenlemenin ekonomiye darbe vuracağını savunarak, kararın bürokrat gözüyle alındığını böyle bir yaklaşım kabul edilemez olduğunu belirtti.

Genç İşadamları Derneği Başkanı Ceyhun Tunalı, söz konusu düzenlemenin özel sektöre büyük darbe vuracağını belirterek, memurlar için alınan bu kararla özel sektöre yine üvey evlat muamelesi yapıldığını savundu.

“Düzenleme şart”
Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ise ilgili Emirname’nin daha önceden yürürlükte olduğunu, sadece saatler ve güzergahlara yönelik düzenleme yapıldığını açıklayarak, yeni ihtiyaçların doğması halinde çalışmalara devam edileceğini söyledi. Erduran, kamyonlarla ilgili düzenlemenin kamu çalışanlarına yönelik yapıldığına dair yaklaşımların doğru olmadığını belirtti.
Trafik Kazalarını Önleme Derneği  (TKÖD)Başkanı Mehmet Avcı ise ülkenin şartlarına yanında gelişmelere göre yeni düzenleme yapılmasının doğru olduğunu, kamyonların belli saatlerde yola çıkmasının yoğun saatlerde trafiği rahatlatacağını söyledi.

Ortak komite kuruldu
Bu arada Kamyonlara yönelik getirilen sınırlamanın yaratacağı sorunları aşmak adına İnşaat Müteahhitleri Birliği, Sanayi Odası ve Ticaret Odası’nın katılımıyla ortak bir komite kuruldu.
Komite bugün bir araya gelerek, sorunu masaya yatıracak, çözüm yolları arayacak.

Yasaklı güzergahlar ve saatleri
Kamyonların yasaklı güzergahlar ve saatleri ise şöyle: kış mesaisinde pazartesinden cumaya saat 07:00-08:30 ile 15:30-16:30, Perşembe günü 07:00 ile 08:30 ile 17:00-18:00; yaz mesaisinde ise pazartesinden cumaya kadar 07:00-08:30 ile 15:30 ile 16:30, perşembeleri 07:00-08:30 ile 18:00 ile 19:00 arasında Lefkoşa-Mağusa, Mağusa-İskele, Lefkoşa-Güzelyurt, Güzelyurt-Çamlıbel, Çamlıbel-Girne, Girne-Çatalköy, Acapulco kavşağı-Tatlısu kavşağı, Ercan Havaalanı yolu, Ercan Havaalanı kavşağı-İskele, İskele-Yenierenköy anayollarında, Hamitköy kavşağı-Gönyeli kavşağı

Haberin ayrıntıları YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur