1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamudaki yeni mesai saatlerine onay
Kamudaki yeni mesai saatlerine onay

Kamudaki yeni mesai saatlerine onay

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, kamu mesai saatlerinin değiştirilmesine ilişkin Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy birliğiyle kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, kamu mesai saatlerinin değiştirilmesine ilişkin Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy birliğiyle kabul etti.
Tasarı, Kamu görevlilerinin haftalık çalışma süresini, 4 aylık yaz mesaisinde 35, 8 aylık kış mesaisinde 40 saat olarak düzenliyor.

GÜLLE

Genel Kurul’da Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi sırasında söz alan CTP Milletvekili Ahmet Gülle, kamuda çalışma saatleri konusunda bir düzenleme yapıldığını anımsatarak, hükümetin bu süreçte izlediği tutumu eleştirdi.
Kamudaki verimsizlik, kamuda olan sorunların yıllardır gündemde olduğuna işaret eden Gülle, sorunları gidermek amacıyla sadece mesai saatlerinde düzenleme yapmanın yeterli olmadığını kaydetti.
Kamuda verimliliği arttırma amacıyla yeni Kamu Görevlileri Yasası’nın çıkarılmasının şart olduğunu vurgulayan Gülle, 10 aydır görevde olan hükümeti, yasanın çıkarılmaması nedeniyle eleştirdi.
Gülle, bütünsel düzenlemenin yapılmaması nedeniyle, birçok sorunun giderilemediğini, insanların rencide olabildiğini kaydetti.

SOYER

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de, mesai saatlerini düzenleyen değişiklikleri onayladıklarını, kendilerinin de bu değişikliklere olumlu oy verdiklerini kaydetti.
Soyer, mesai saatlerinin 7 yıl sonra değiştirilebildiğini anımsatarak, bu uygulamanın siyasetin kulağına yeniden küpe olması gereken bir hadise olduğunu söyledi.
Tek mesai uygulamasının piyasada oluşan küçük restoranların kapanmasına neden olduğunu, ikinci işi teşvik ettiğini, İlo sözleşmelerine de aykırı olduğunu anımsatan Soyer, mesai saatlerindeki değişikliğin sendikalarla birlikte hem fikir olarak yapılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, Anayasa’yı dikkate alarak protokollerde yer alanların Meclis’te onaylanarak geçirildiğine değinerek, TC-KKTC arasında yapılan protokole koyulan maddeleri hayata geçirmek için büyük bir çaba harcadıklarını anlattı.
Protokolde yer alanları Haziran ayına kadar geçirme hedefinde olduklarına işaret eden Denktaş, bunların büyük bir çoğunluğunun bu tarihe kadar yapılacağını kaydetti.
Denktaş, protokolde yer alan maddelerin ülke içinde huzuru bozmadan nasıl yapılabilir konusunda görüşler alınarak adımlar atıldığını ifade etti.
Kış mesai saatlerinin 40 saate çıkarılmasına değinen Denktaş, bu konuda çeşitli çalışmaları bulunduğunu kaydetti.
Denktaş, örnek vererek,  vatandaşla çok ilişkisi olan dairelerin hepsi aynı gün, tam gün çalışması şart mı bunlar üzerinde çalışmalar yapıldığını anlattı.
Çalışma saatlerini uzatmakla verimlilik arasında bir bağ kuramadığına dikkat çeken Serdar Denktaş, tüm bunların performansla alakalı olduğuna inanç belirtti.
Denktaş, Kamu reformu konusundaki çalışmaların bir dönem bitme noktasına geldiğini, ancak şimdi uzatmalarda olduğunu belirterek, en kısa zamanda tamamlanması temennisinde bulundu.  
Konuşmalar sonrasında tasarı onaylanarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur