1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kamuda çalışan hekimlerin sadece kamuda hizmet vermesini öngören karar uygulanmalı”
“Kamuda çalışan hekimlerin sadece kamuda hizmet vermesini öngören karar uygulanmalı”

“Kamuda çalışan hekimlerin sadece kamuda hizmet vermesini öngören karar uygulanmalı”

KTSÇHB Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nda Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen maddeler nedeniyle kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağının uygulanmasını isted

A+A-

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nda Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen maddeler nedeniyle kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağının uygulanmasını istedi. Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Avukat Güner Göktuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle dün Tabipler Birliği lokalinde düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iptal kararıyla kamuda çalışan hekimlerin sadece kamuda hizmet vermesi gerçeğinin pekişmiş olduğunu ifade etti. Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir kararı uygulamayan bir devletin hukuk devleti olmanın gereklerini hiçe saydığını ayrıca sağlık alanında yapacağını söylediği atılımları yapacağına dair inandırıcılığının kalmadığını savundu. Hukuk sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini söyleyen Gardiyanoğlu, bu yolda ilerlerken kanunlar çerçevesinde tüm enstrümanların kullanılacağını da bildirdi.

Hedeflerinde herhangi bir meslek örgütü veya şahsın olmadığını da kaydeden Gardiyanoğlu, sağlık sisteminde yapılması öngörülen dönüşümün, sağlığın her alanını ilgilendiren ve toplumun her kesimini kucaklayan bir dönüşüm olması gerektiğini ifade etti.
Avukat Güner Göktuğ da devlet organlarının yasayı uygulamakla yükümlü olduğunu anlatarak, yargının verdiği bir kararı uygulamamanın suç olduğunu söyledi.
İyi İdare Yasası’nın hükümetlerin övüncü haline geldiğini belirten Göktuğ, Anayasa maddelerine uyulması gerektiğini, eğer bir yasa uygulanmayacaksa o yasanın idare tarafından değiştirilip uygulanır hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Yargı yolu…
Göktuğ, önümüzdeki günlerde yeniden yargı yoluna başvuracaklarını, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkları dava edeceklerini sözlerine ekledi.
Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nda yapılan değişiklikler, 2 Şubat 2009 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, yasanın bazı maddelerinin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Başvuruyu haklı bulan Anayasa Mahkemesi, 17 Şubat 2011 tarihinde, itiraz konusu maddeleri iptal etmişti. TAK

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur