1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamu-Sen’in 26. Genel Kurulu yapıldı
Kamu-Sen’in 26. Genel Kurulu yapıldı

Kamu-Sen’in 26. Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (Kamu-Sen) 26. Olağan Genel Kurulu, bugün yapıldı.

A+A-

Kamu-Sen’den verilen bilgiye göre, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yer alan genel kurulda, Genel Yönetim Kurulu, Denetleme, Disiplin ve Onur Kurulu üyeleri oybirliğiyle seçildi. Toplantıda faaliyet raporu, mali rapor ve tüzük değişiklikleri de onaylandı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş genel kurulda yaptığı konuşmada, Kamu-Sen’in haksızlıklar, yolsuzluklar, partizanlıklar ve hukukun çiğnenmesi karşısında mücadeleden asla vazgeçmeyen bir sendika olduğunu, bu nedenle üye sayısını her yıl arttırarak bugün kamuda en çok bakanlıkta yetkili sendika konumuna geldiğini kaydetti.

Özkardaş, hükümetlerin, halkın beklentilerine cevap verecek icraatlarda bulunmadığını, hükümete gelen siyasi partilerin “muhalefetteyken başka, hükümet olduklarında bambaşka” hareket ettiğini, bu nedenle UBP, CTP-BG ve DP-Ulusal Güçler’in son yapılan yerel seçimlerde, Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde halktan beklediği desteği alamadığını söyledi.

Özkardaş, “Halkımız, onlarca kez parti değiştiren vekiller istemiyor. Halkımız, Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın, Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesini, ülkenin tek seçim bölgesi yapılmasını istiyor” dedi.

Halkın; vergi kaçakçılığının, partizanca istihdamların ve üçlü kararnamelerin kaldırılmasını, “Nerden Buldun Yasası”nın çıkartılmasını, gençliği göçe zorladığı savunulan Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın kaldırılmasını istediğini, özel sektör çalışanlarının günde 8 saatten fazla çalıştırılmasına karşı olduğunu ifade etti.

“TALEBİMİZ, SENDİKASIZ ÇALIŞTIRILMAYI ENGELLEYEN YASAL BİR DÜZENLEME”

Özkardaş, “Taleplerimiz, sendikasız hiç kimsenin çalıştırılamayacağı yasal bir düzenlemenin yapılmasıdır. Sendikaları etkisizleştirmeye ve toplu iş sözleşmelerini ortadan kaldırmaya yönelik sermaye yanlısı anlayışa asla izin vermeyeceğiz ve sendikal birliktelikle bu ve benzeri oldu-bittilere sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yeniden başlatılan Kıbrıs müzakere sürecine de değinen Özkardaş, “Dün iki liderin yaptığı olumlu görüşme bizleri yeniden umutlandırmış ve heyecanlandırmıştır. Sn Cumhurbaşkanımızın tüm geçiş kapılarından vizelerin kaldırıldığını açıklaması ve bunu görüşme masasına sunması olumlu ve sevindiricidir” dedi.

Özkardaş, Kamu-Sen, olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine dayalı, iki bölgeli ve iki kurucu devletten oluşacak, egemenliğini ve eşitliğini de bu iki kurucu devletten eşit olarak alacak, yeni bir birleşik federal cumhuriyeti desteklediğini ifade etti.

Genel kurulda yapılan seçimde, genel yönetim kuruluna Mehmet Özkardaş, Metin Atan, Ali Kavas, İzzet Türkmen, Ayşe Bilgehan, Neval Dinamit, Hatice Akkuş, Nasibe Çevikel, Necla Misli, Huriye Kutup, Keziban Öcal, Özay Sökücü, Süleyman Kıbçak, Salih Güneş, Olcay Kutluol, Bünyamin Adaklı, Mehmet Yakup, Halit Kızılkanat, Ümral Volkan, Ecevit Aktaş, Derviş Karaca, Ali Bolat, Oktan Türe, Ayşe Özdemirağ, Neşe Serinsu, Almila Tunç, Mustafa Yaver, L.Menteş Baytaroğlu, Hasan Abakan ve Özgür Kıdrışlıoğlu getirildi.

Denetleme Kurulu’na Orhan Göre, Ayşe Zorlu, Olgun Yetişmiş seçilirken, Disiplin Kurulu’na Okan Sadrazam, Mustafa Ulukan ve Alev Ecevit, Onur Kurulu’na ise Cansel Hıdıroğlu, Semra Dükkancı, Ayşe Madi, Hüseyin Özsoy, Zarifşen Menteşoğlu, İbrahim Şükür, Erol Racahan ve Fatma Fenerci getirildi.

GÖREV BÖLÜMÜ PAZARTESİ

Bu arada TAK muhabirinin sendikadan aldığı bilgiye göre, yeni kurullar Pazartesi günü toplanarak görev bölümü yapacak, toplantıda yeni yürütme kurulu da belirlenecek.

TAK

Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur