1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamu-Sen: “Hükümetle sermaye kol kola yürüyor”
Kamu-Sen: “Hükümetle sermaye kol kola yürüyor”

Kamu-Sen: “Hükümetle sermaye kol kola yürüyor”

Atan, hem kaçak işçileri ülkeye sokanların, hem de kayıt dışı ekonomiyi yaratanların sermaye ve iş adamları olduğunu savundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Sekreteri Metin Atan, Ticaret Odası ile Sanayi Odası’nın yaptığı açıklamaları “tutarsız, basiretsiz ve ucube” olarak nitelendirerek, hükümetle sermayenin kol kola yürüdüğünün bir kez daha açık ve net şekilde ortaya konulduğunu iddia etti.

Atan yazılı açıklamasında, hem kaçak işçileri ülkeye sokanların, hem de kayıt dışı ekonomiyi yaratanların sermaye ve iş adamları olduğunu savundu.

Atan, “Özel Sektör de çalışan insanlarımızın emek hırsızlığı yapıp nasıl sömürüldüklerini yasa gücü kararnamelerle affın kimler için çıkarıldığı ortada dururken, gençlerimizin bu ülkeden göç etmediklerini ısrarla savunanlar silahın namlusunun kendilerine döndüğünü farkında olmadıkları bilmiyorlar mı?” diye sordu.

Kamuda çalışanların alım gücünün tükendiğini, özel sektörde çalışanların sosyal sigorta yatırımı olmadan 13-14 saat çalıştırıldığını ileri süren Atan, bunun sorumlusunun hükümetler ve sermaye olduğunu ileri sürdü.

İki odanın açıklamalarını kınadıklarını kaydeden Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan, sermayenin açıklamalarını kabul edemeyeceklerini, hükümetin de artık sermayenin yanında değil halkın yanında olmasını gerektirdiğini vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur