1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamu-Sen, Dev-İş’in eylemine destek belirtti
Kamu-Sen, Dev-İş’in eylemine destek belirtti

Kamu-Sen, Dev-İş’in eylemine destek belirtti

Özkardaş: “Kamu ve özel ayrımı yapmadan tüm emekçilerin ve halkımızın göç yasası’na karşı birlikte mücadele etmesi kaçınılmazdır...”

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) 2 Eylül’de “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa”ya karşı yapacağı eyleme tam destek belirtti.

Özkardaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa”nın olumsuz etkilerinin şimdilerde daha çok hissedildiğini öne sürdü.

“BİRLİKTE MÜCADELE KAÇINILMAZDIR...”

Sermayenin ve hükümetin işbirliği yaptığını, bu işbirliğinin sendikaları ve emekçileri bitirmeye yönelik olduğunu iddia eden Mehmet Özkardaş, “Kamu ve özel ayrımı yapmadan tüm emekçilerin ve halkımızın birlikte mücadele etmesi kaçınılmazdır” dedi.

“Göç Yasası” diye nitelendirdikleri yasanın kamu ve özel sektör çalışanlarının “toplu iş sözleşmesi” haklarını ortadan kaldırdığını, ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasını yok ettiğini öne süren Özkardaş, bu yasanın sendikaların etkisizleştirmek için yapıldığını da savundu.

“BU YASA SERMAYENİN EMEĞİ SÖMÜRMESİNE ÇANAK TUTAN SİYASİ BİR ANLAYIŞIN SONUCUDUR”

Yasanın, meclis tarafından yasallaştırılarak kabul edilen İLO sözleşmelerine aykırı olduğunu, toplu iş sözleşmelerini engelleyici düzenlemelerle, aynı statüde ve aynı işi yapanlar arasındaki farklı ve düşük ücret uygulaması içerdiğini belirten Özkardaş, “Bu yasa sermayenin emeği sömürmesine çanak tutan siyasi anlayışın sonucudur...” dedi.

“HÜKÜMET ELİNİ EMEKÇİNİN VE HALKIN CEBİNDEN ÇEKSİN...”

Yazılı açıklamasında hükümetin yandaşlarına vergi affı çıkardığını, her yıl 400 milyon dolarlık verginin kaçırılmasını görmezden geldiğini iddia eden Özkardaş şunları söyledi:

“Sermaye yanlısı ve sözde emekten yana olan hükümet, artık elini emekçinin ve halkın cebinden çekip, seçim öncesi meydanlarda söylediği ve hükümet programına koyduğu gibi, tüm yolsuzlukların hesabını sorma cesaretini ve erdemini göstermelidir.”

(tak)

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur