1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamu-İş 2 okulda grevde
Kamu-İş 2 okulda grevde

Kamu-İş 2 okulda grevde

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), hademe eksikliği olduğu gerekçesiyle,...

A+A-

Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’na (HÜR-İŞ) bağlı Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), hademe eksikliği gerekçesiyle, Girne’de 23 Nisan İlkokulu ile Lefkoşa’da Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde, bugün, tam gün uyarı grevi gerçekleştiriyor.

HÜR-İŞ Başkanı Yakup Latifoğlu ile KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek, grevle ilgili Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde basın açıklaması yaptı. Greve, HÜR-İŞ’e bağlı diğer sendikalar da destek veriyor.

Sendika yetkilileri, okullarda ve iş yerlerinde sorunlar yaşandığını, sorunlara çözüm bulunmadığı takdirde, genel ve süresiz greve gideceklerini belirtti.

DİLEK: “SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ ADINA GREVİ BAŞLATTIK”

KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek, Milli Eğitim Bakanlığı’na yaşanan sorunları aktardıklarını, gereken uyarıyı yaptıklarını ancak çözüm üretilmediğini kaydetti. Dilek, “Bugün, gurur ve onurla, hademeler adına ve okullarda yaşanan tüm sorunların çözülmesi adına grevi başlattık” dedi.

Dilek, “Olay hademe eksikliği değil, çocuklarımızı mikroplara, hijyen ortamından yoksun çevreye emanet edenlere karşı bir harekettir. Sağlıklı eğitim bir okulun her şeyiyle tamam ve eksiksiz olmasıyla mümkün olur. Hademesiyle, öğretmeniyle, araç gereçleri ile mümkün olur” diye konuştu.

Dilek, “Burada hademe istihdamlarını gerçekleştirmeyen Milli Eğitim Bakanlığı suçlu olmayıp, istihdam için gerekli yetkileri vermeyen bakanlıklar ve hükümet sorumludur” dedi.

“ÖZELLEŞTİRME VE TAŞERONLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Hükümeti, kamuyu özelleştirme ve taşeronlaştırmaya çalışmakla suçlayan Dilek, okullarda dıştan hizmeti alımı yapılmasına “geçit vermeyeceklerini” belirtti. Tüm hademelere de çağrı yapan Dilek, “Buna izin vermesinler, mücadele etsinler” diye konuştu.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde altı hademe kadrosu bulunduğuna değinen Dilek, “Okulda iki hademe çalışıyor. Kendi görevleri dışında da işler yapıyor, eziliyorlar, sağlıklarını kaybettiler” dedi.

Sorunlara çözüm bulunana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Dilek, iş yerlerinde de sorunlar yaşandığını söyledi.

“Bu sorunlara mazeretler üretip, çözmeyen hükümeti kınıyoruz” diyen Dilek, sorunlara çözüm bulunmazsa genel ve süresiz greve gidecekleri uyarsında bulundu.

LATİFOĞLU: “ÇÖZÜM BULUNMAZSA GREV, DİĞER OKULLARA DA YAYILACAK”

HÜR-İŞ Başkanı Yakup Latifoğlu da hükümetin, özelleştirme ve taşeronlaşmaya karşı olduğunu belirterek iktidara geldiğini söyleyerek, “Ama gördük ki bunların da onlardan farkı yok” dedi.

Latifoğlu, “Örgütlü çalışma hayatı yerine, köle gibi çalışılacak taşeron sistem yaratmak istiyorlar” diye konuştu.

Okullarda temizliğin özel şirketlere verilmesinin öngörüldüğünü belirten Latifoğlu, bunun kuralsız çalışma ortamı oluşmasına yol açacağını söyledi.

Okulda altı hademe olması gerekirken, iki hademenin görev yaptığını, dolayısıyla verilen hizmetlerin eksik kalacağını belirten Latifoğlu, “Yöneticilerin bunda ısrarı halka saygısızlıktır” dedi. Latifoğlu, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim almasını istediklerini söyledi.

Latifoğlu, şöyle devam etti:

“Bize dayatmak istediklerini kabul etmeyeceğiz. Karşılarında duracağız, çözüm bulunmazsa grevler diğer okullara da sirayet edecek. Temizlik için gerekli hademe istihdamını yapsınlar. ‘Kaynak yok’ diyorlar. O zaman niye vergi affı getirdiler? Batık bankalardan devletin alacaklarını niye tahsil etmiyorlar”

(tak)

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur