1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamu İhale yasa tasarısı komitede görüşülüyor
Kamu İhale yasa tasarısı komitede görüşülüyor

Kamu İhale yasa tasarısı komitede görüşülüyor

Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısının genel görüşmesine başladı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısının genel görüşmesine başladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Komite tasarıyı görüşmek üzere  UBP  Milletvekili  Ersin Tatar başkanlığı’nda bu sabah toplandı.

Toplantıya davetli olarak, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği eski Başkanı Mahmut Özçınar, Merkezi İhale Komisyonu eski Başkanı Asım Özer, Merkezi İhale Komisyonu eski üyesi Hasan Çakmak, Avukat  Müjgan Irgat,  Gönyeli Belediyesi’nden Emine Baytarcı, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan Mehmet A. Biray ile  KTTMB’den Hüseyin Gültekin katıldı.

Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel gerekçesi şöyle:

20/2016 sayılı Kamu İhale Yasası 15 Kasım 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş, bu tarih itibari ile yapılan uygulamalarda çeşitli sorunların olduğu tespit edilmiştir. Örneğin sağlık ile ilgili bazı ilaçlar özelliğinden dolayı stoklanması mümkün olmamakta ve acil durumlarda kullanılacak olan ilaçlar olması nedeniyle önceden alınamamakta ve ihtiyaca göre alım yapılmakta idi. Ancak Kamu İhale Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile acil ihtiyaç halinde alım yapılmasına yasal olanak kalmamış ve sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştır. 

Bununla birlikte, yurt dışı uygulama birimlerinin harcamaları da bu yasada düzenlenmemiş olduğundan bu birimlerin yapacakları alımlarda hangi usulün uygulanacağı konusunda tartışma yaratmıştır.

İşbu yasa değişikliği ile yukarıda bazı örnekleri belirtilen aksaklıkların giderilmesi ve uygulamada baş gösteren sorunların aşılması amaç edinilmiştir.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
Etiketler : ,