1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kamil bilmecesi!
Kamil bilmecesi!

Kamil bilmecesi!

Bonservisi Lapta tarafından federasyona verilmeden lisansı yenilenen Kamil Gümüşok’un üç maçta forma giymesinin yankıları sürüyor. G.Birliği itiraz dilekçesini dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na verdi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) 2014-2015 futbol sezonu için kaydı yapılmayan Lapta futbolcusu Kamil Gümüşok’un, Lapta kulübü tarafından üç maçta oynatılmasının yankıları sürüyor.
Futbol Federasyonu’ndan alınan bilgiye göre, ligin ikinci haftasında İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanan Gençler Birliği – Lapta maçının orta hakemi Serdar Bilgimer maç varakasını federasyonun resmi internet sitesine aktarmaya çalışırken, 90 dakika Lapta forması altında top oynayan Kamil Gümüşok’un isminin girilemediğini rapor etmesi sonucu ortaya çıktığı söylendi.

Hakemin raporu ortaya çıkardı
Hakem Serdar Bilgimer’in raporu doğrultusunda federasyon yetkilileri tarafından yapılan araştırmada, Lapta yönetimi, futbolcuları Kamil Gümüşok’un kayıt işlemlerini ve federasyona kaydını yaptırmadı. “Kaydı yapılmayan bir futbolcunun ismi sitede yer alamaz” açıklamasını yapan Futbol Federasyonu, “Lapta yönetimini Kamil Gümüşok’u oynatmamaları konusunda uyardık, ancak Lapta yönetimi Yeniboğaziçi ve Mağusa Türk Gücü maçlarında da bu futbolcuya forma giydirip oynattılar.”dedi.

Gülcan: “Bu işin peşini bırakmayacağız”
Öte yandan İskele’de oynanan karşılaşmada Lapta ile 0-0 berabere kalan Gençler Birliği dün KTFF Genel Merkezi’ne giderek söz konusu maç için itiraz etti.  Yenidüzen Spor Servisi’ne açıklamalarda bulunan Gençler Birliği Kulüp Başkanı Mustafa Gülcan, olayı basından öğrendiklerini ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Yarın bir toplantı gerçekleştirecek olan KTFF Yönetim Kurulu, maç ile ilgili bir karar üretecek.

Aktuğ: “Biz Binatlı’dan gidip bonservisi almadık”
2013-14 futbol sezonu içinde Lapta Spor Kulübü’nün başkanı olan Murat Aktuğ, yaptığı açıklamada “2013-14 futbol sezonu içinde yer alan kiralık transfer dönemi içinde Binatlı Spor Kulübü ile futbolcuları Kamil Gümüşok’un 12 bin TL’ye devre arasında bonservisi alınmak üzere anlaştık. Ancak yoğun iş temposu içinde nasıl olsa alırız diyerek gidip Kamil’in bonservisini almadık, sezon sonunda takımı Süper Lig’e çıkararak kulübü yeni yönetime devrettik.” dedi.
Murat Aktuğ, Kamil Gümüşok’un bonservis bedel parasını dört çek olarak Binatlı’ya ödediklerini ancak bonservisi almadıklarının altını çizdi.

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur