1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kamboçya'da AIDS salgını
Kamboçyada AIDS salgını

Kamboçya'da AIDS salgını

Kamboçya'da kullanılmış şırıngaların neden olduğu AIDS salgınında HIV bulaşan kişilerin sayısının 212'ye çıktığı bildirildi

A+A-

Kamboçya'da kullanılmış şırıngaların neden olduğu AIDS salgınında HIV bulaşan kişilerin sayısının 212'ye çıktığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü ve Kamboçya Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı ortak açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki Battambang'da Roka topluluğunun yaşadığı bölgede 8-31 Aralık tarihleri arasında gönüllü olarak AIDS testi yaptıran bin 940 kişiden 212'sinin HIV taşıdığının tespit edildiği bildirildi.
Bu kişilerin hastalığa yerel bir sağlık görevlisinin steril olmayan şırıngalarla yaptığı enjeksiyonlar nedeniyle yakalandığı biliniyor.
Cambodia Daily gazetesi, geçen ay HIV taşıyıcıları arasında dört aylık bir bebek ile 80'li yaşlarında kişilerin bulunduğunu yazmıştı. Gazete, bu hafta da hükümetin çalışma belgesi olmayan sağlıkçılara karşı ciddi önlemler aldığını duyurmuştu.
Kasım ayında bir ailenin üç üyesine yapılan HIV testinin sonuçlarının pozitif çıkması üzerine bölgede alarma geçilmiş, yapılan soruşturma çerçevesinde geçen ay bölgede çok sayıda hastayı tedavi eden ve çalışma belgesi olmayan Yem Chrin adlı kişi gözaltına alınmıştı.

(AA)

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur