1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kamalı devam edecek mi?
Kamalı devam edecek mi?

Kamalı devam edecek mi?

Kamalı yasa gereğince Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Dış İlişkiler sorumluluğu görevine devam edip etmeyeceğini araştıracak.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörlüğü görevine atanan Orçun Kamalı yasa gereğince Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Dış İlişkiler sorumluluğu görevine devam edip etmeyeceğini araştıracak.

Hatırlanacağı gibi Basketbol Federasyonu’nda Orhun Mevlit’in başkan adaylığı Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın ilgili maddesi gereğince kabul edilmemişti.
67/1999 sayılı Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın (40/2004 ve 12/2011 sayılı Değişiklik Yasası ile değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekli ile) 15. Maddesinin 4. Fıkrasında “Spor federasyonu organlarına, Bakanlıkta görevli personel ile spor kulübü ve spor derneği başkanları aday olamaz” ifadeleri yer alıyor. Bakanlık Koordinatörlüğüne atanan Orçun Kamalı Futbol Federasyonu dış ilişkiler sorumluluğu görevini yürütüyor.
Orçun Kamalı’nın Koordinatör görevine atanmasıyla birlikte ilgili yasayı inceleyeceği ve kararını ona göre vereceği belirtildi.

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur