1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kalyoncu, eğitim kurumları ile toplantı yaptı
Kalyoncu, eğitim kurumları ile toplantı yaptı

Kalyoncu, eğitim kurumları ile toplantı yaptı

Başbakan Ömer Kalyoncu, dövizle eğitim veren özel okullar ve üniversitelerin yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Maliye Bakanı Hasan Başoğlu da katıldı.

A+A-

Bazı özel üniversite ile özel okulların rektör ve temsilcilerinin katılımıyla Başbakanlık’ta yapılan toplantı öncesinde konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu, dövizle eğitim veren üniversite ve okullardaki harçlarla  ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Devletin temsilci atayıp yönettiği iki üniversite olduğunu, diğer üniversite ve okulların özel sektörün yönetiminde olduğunu vurgulayan Kalyoncu, “Dolayısıyla bu sektörde emir komuta zinciri işlemez. Bu sektörde gönüllülük meselesi vardır ve oturup konuşacağız. Bir mutabakata varırsak, mutabakatı isteyen üniversite uygulayacak istemeyenin önü açık… Yani kimse kimseyi zorlayamaz” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERİN SORUNLARI KONUSUNDA DA TEDBİR ALINMAYA ÇALIŞILACAK
Başbakan Kalyoncu, döviz artışından dolayı  müteahhitlerin sorunlar yaşadığını ve bazı ihalelerin durduğuna dikkat çekerek,  bu konuda da önlem almaya çalıştıklarını söyledi.
İleriki ihaleler için döviz ile ilgili malzemelerin önceden alınabilmesi konusunda Bakanlar Kurulu’nda karar üretmenin  gündeme gelebileceğini söyleyen Kalyoncu, var olan ihalelerle ilgili da gerekli ödemelerin daha hızlı yapılması açısından bir takım tedbirler ve hesaplamalar yapacaklarını  belirtti.

TAK

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur