1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kalkınma Bankası'ndan bir ilk
Kalkınma Bankasından bir ilk

Kalkınma Bankası'ndan bir ilk

Kalkınma Bankası, “ISO 9001 Kalite Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemi Belgesi” aldı.

A+A-

 

KKTC Kalkınma Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı ve uluslararası standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Başbakan Yardımcılığı tarafından başlatılan sertifikasyon sürecinin ardından, Kalkınma Bankası’nın sertifika aldığı ifade edildi.

Kalkınma Bankası Müdürü Fatma Kınış, iki yıldan bu yana, bankanın kendisinden beklenen hizmetleri etkin ve verimli bir şekilde sunabilmesi,  çağın gereklerine uygun bir kalkınma bankacılığı faaliyeti için banka yönetiminin yapısal, yönetsel ve örgütsel değişime yönelik çalışmalar sürdürdüğünü belirtti.

Kınış, amaca yönelik olarak bu yıl içerisinde Türkiye Kalkınma Bankasıyla bir işbirliği protokolü imzalandığını vurguladı.

Sertifikalandırma sürecinin banka çalışanlarının “Kalite Yönetim Sistemi” ve “ISO  Müşteri Memnuniyeti Sistemi” eğitimleri ile başladığını belirten Kınış, banka yönetiminin oluşturduğu kalite politikaları doğrultusunda, kalite kriterlerinin oluşturulması ve  iş süreçlerinin yeniden gözden geçirilmesiyle devam ettiğini ifade etti.

Kınış, UKS Uluslararası Kalite Sistemleri ve Belgelendirme Ltd Şti. tarafından denetlenen ve belgelendirilmesi onaylanan Kalkınma Bankası’nın, KKTC’de bu belgeyi almaya hak kazanan ilk kamu kuruluşu olduğunu açıkladı.

Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alma çalışmalarının geçen yılın sonunda başlayıp, Haziran ayında tamamlanan bir sürece denk geldiğini belirten Fatma Kınış,  ISO Müşteri Memnuniyeti Belgesinin, banka yönetim sisteminin vatandaş odaklı olduğunu, Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ise banka faaliyetlerinin girdi ve süreç odaklı bir kalite yönetimiyle gerçekleştiğini gösterdiğini vurguladı.

Kalkınma Bankası’nın hizmetlerini uluslararası bir standart olan kalite yönetim sistemi standartları çerçevesinde vermekte olduğunu ifade eden Kınış, toplam kalite yönetimi anlayışıyla sürdürülen hizmetlerin odağında mutlaka vatandaş memnuniyeti olması gerektiğine inandığını kaydetti.

(TAK)

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur