1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kalavaç'taki yangın korkuttu
Kalavaç'taki yangın korkuttu

Kalavaç'taki yangın korkuttu

Kalavaç köyü ile Alevkayası arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Kalavaç köyü ile Alevkayası arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yaklaşık 3 saat süren yangın, saat 16:30 sıralarında meydana geldi. Yangına itfaiye, orman dairesi, sivil savunma ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangın 19:00 civarı kontrol altına alındı.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat BRT’ye yaptığı açıklamada; yangın bölgesinin çok engebeli olduğunu, bunun da müdahaleyi zorlaştırdığını kaydederek, yangının doğu batı istikametinde dozerlelerle müdahele edildiğini anlattı.

Vadi içlerinin kontrollü bir şekilde yanmakta olduğunu belirten Fırat, yanan alanın makilik olduğunu, kontrol altına almaya çalıştıklarını belirterek, “amacımız yangının Kuzey tarafına sıçramasını önlemek. O da tamamen kontrol altındadır” dedi.
Bölgeden 3-4 kez patlama sesi geldiğini kaydeden Fırat, bölgede atış alanının olduğunu bunun da muhtemel patlamalara sebep olabileceğini söyledi ancak Kalavaç köyü için tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.
Orman Dairesi Müdürü Fırat, son günlerde hava sıcaklıklarında büyük artış gözlemlendiğini ve yangınların da arttığını anlatarak, “her an her taraf tutuşmaya müsait” dedi ve yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını söyledi.

Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler