1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kahve eşliğinde “kanser” anlatıldı
Kahve eşliğinde “kanser” anlatıldı

Kahve eşliğinde “kanser” anlatıldı

Kanser Araştırma Vakfı (KAV), her mevsimin ilk Cumartesi günü gerçekleştirdiği ‘Sabah Kahvesi Etkinliği’ni dün YDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nün katkısıyla yapıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kanser Araştırma Vakfı (KAV), her mevsimin ilk Cumartesi günü gerçekleştirdiği ‘Sabah Kahvesi Etkinliği’ni dün Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği kahvehanesinde gerçekleştirdi.  Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Ufuk Altunç ve öğrencilerinin “kansere daha duyarlı” olunmasına yönelik yürüttükleri proje kapsamında seminer düzenlendi.
Kanser Araştırma Vakfı- PCRF Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, vakıf olarak yapılan bilimsel çalışmaları ve kanserle ilgili merak edilenleri ile Kuzey Kıbrıs’taki kanser vakalarıyla ilgili gelişmeleri vakfa gönül verenlere ve konuklara aktardı.
Seminer sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Camgöz, .  YDÜ Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Ufuk Altunç ve öğrencilerine katılımlarından dolayı birer sertifika verdi.

Çevre en önemli etken
Dr. Mustafa Camgöz, 11 yıldır kanser konusunu ele almış bir vakıf olduklarını belirterek, Kuzey Kıbrıs’ta kanser durumu nedir? Sorun varsa bunun sebeplerini ve çevresel faktörlerin etkilerini incelediklerini söyledi. Geçen yıl Ömer Anıl bursuyla bu çalışmaları hızlandırmak için bursu yarattıklarını söyleyen Camgöz, yaşadığımız bu modern yaşantıda kanserin artık kaçınılmaz bir vaka olduğunu ifade etti.
Kanserin oluşmasında çeşitli sebepleri olduğunu ama en önemli sebebin çevrenin üzerinde yaptığı etki olduğunun altını çizen Camgöz, bunun iki taraflı olduğunu söyledi. Kanser Araştırma Vakfı’nın pozitif bir vakıf olup iyi haber yaratmak istediklerini söyledi. Çevrede pozitif ve negatif etkenler olabileceğini söyleyen Camgöz,  bunlar toprak, hava ve suda olup şuanda incelenmekte olduğunu söyledi.

Orkide Yürüyüşü 23 Şubat’ta
Prof. Camgöz, düzenledikleri bu kahve etkinliklerinin çok faydalı olduğunu belirterek, ‘kahve’nin kanser üzerinde iyi bir rol olduğunu özellikle kolon ve karaciğer kanserlerinde faydalı olduğunu ifade etti.
Camgöz, her yıl düzenlenen Orkide Yürüyüşü’nün bu yıl 11’incisinin 23 Şubat 2014 tarihinde saat 10.30’da gerçekleşeceğini belirterek, bu yürüyüşün vakfa önemli bir gelir sağladığını da aktardı.

Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur