1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kahraman’a 4 yıl Şaban’a 3 yıl hapis cezası
Kahraman’a 4 yıl  Şaban’a 3 yıl hapis cezası

Kahraman’a 4 yıl Şaban’a 3 yıl hapis cezası

14 Kasım 2016'da 17 paket sigara içerisinde 214 gram 90 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf eden sanıklar Kahraman Hüddamoğlu ve Şaban Adsız affedilmedi. Biri 4, diğeri ise 3 yıl hapislik cezasına mahkum edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Kasım 2016’da 17 paket sigara içerisinde 214 gram 90 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf eden sanıklar Kahraman Hüddamoğlu ve Şaban Adsız’ı affetmedi.

Mahkeme, uyuşturucu ticareti yapmaya çalışan ancak yapamadan yakalanan sanıklardan Kahraman Hüddamoğlu 4 yıl, Şaban Adsız’ı ise 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.

28 Kasım 2016’dan beri Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanıklar dün Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak mahkum edildi.

 

‘Uyuşturucu ithal ve tasarruf’

Başkanlığı’nda Ömer Güran, üye yargıç Gökhan Asafoğulları ve üye yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı adına Savcı Aliye Özçınar ve sanıkların avukatı mahkemede hazır bulundu. Heyet adına dava kararını Yargıç Gökhan Asafoğulları okudu.

Asafoğulları, sanıkların 14 Kasım 2016’da meydana gelen ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarından yargılandıklarını açıkladı. İki sanığın maddi sıkıntı nedeniyle, uyuşturucu getirip anlaştıklarını anımsatan Yargıç, 17 paket sigara içerisinde 214 gram 90 miligram ağırlığındaki miktarın getirildiğini ancak satılmadan yakalandıklarını hatırlattı.

 

“Toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor”

Uyuşturucu uzun süreli hapislik cezaları içeren suç türlerinden olduğuna değinen Yargıç, bu suçların yaygın ve çok vahim türden olduklarına dikkat çekti. Bu suçların sadece ülkemizde değil tüm dünyada ciddi endişe yaratan suç türlerinden olduğuna işaret eden Yargıç Asafoğulları, uyuşturucunun toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden suçlardan olduğuna vurgu yaptı.

 

“Azımsanmayacak miktarda”

Bu davadaki uyuşturucu miktarının ağırlığına da değinen Yargıç, söz konusu maddenin azımsanmayacak miktarda olup, ayrıca hassas terazi ile ölçüm yapıldığına da dikkat çekti. Suçun ticari amaçlı olduğunun ortaya çıktığını belirten Yargıç, amacın hayata geçirilmeden engellendiğine dikkat çekti. Suçun nevi, uyuşturucunun miktarı ve amacının önemine değinen Yargıç, hintkeneviri türünün daha az zararlı bir sınıfta olduğunu söyledi.

 

“Ticari amaçlı bu suçu işleyenlere hoşgörüyle bakılamaz”

Ticari amaçlı bu maddeyi bulunduran sanıklara hoşgörüyle bakılamayacağını aktaran Yargıç Asafoğulları, sanıklar aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirtti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, tüm hususlar çerçevesinde Kahraman Hüddamoğlu 4 yıl, Şaban Adsız’ı ise 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2733 defa okunmuştur
Etiketler : ,