1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘Kâğıda Dokunuş’ ile kâğıdın değişik halleri
‘Kâğıda Dokunuş’ ile kâğıdın değişik halleri

‘Kâğıda Dokunuş’ ile kâğıdın değişik halleri

16 üyenin eserleri izleyici ile buluştu

A+A-

mustafa-erkan-001.jpg

Kıbrıs Kâğıt Sanatçıları Derneği ‘kâğıda dokunuş’ üye sergisi geçtiğimiz hafta açıldı. Tanzimat Sokakta bulunan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Atölyesi’ndeki sergi açılışını Cumhurbaşkanı nın eşi Meral Akıncı gerçekleştirdi. Sergi, restorasyonu yeni tamamlanan KAÜ yerleşkesinde ilk kez gerçekleştirilen sergi özelliğini de taşıyor.                                                                
Çok çeşitli kağıtların değişik hallerde kullanıldığı ve kağıdın yaratıcılıkta sonsuz kullanım şeklini ‘Kâğıda Dokunuş’da izleme olanağı bulduk.                                                              
Kağıt sanatının çeşitli tekniklerinin kullanıldığı eserleri sergilenen 16 üyenin isimleri şöyle oldu; Aslı Bolayır, Bedia Kale, Canan Topaloğlu, Emel Samioğlu, Eser Keçeci, Gökçe Keçeci, Heidi Trautmann, İmge Tonyalı, İnci Kansu, İsmet Tatar, Kemal Behçet Caymaz, Mustafa Öztunç, Omid Kalantar Motamedi, Roya Alagheband, Simge Uygur, Sophia Hadjipapa-Gee. 

s1-039.jpg

KONUŞMALAR

KKSD Başkanı İsmet Tatar, açılışta yaptığı konuşmada; “Dernek, Kıbrıs’ta bu alanda resmi bir çatı altında sanatçıları bir araya getiren ilk dernek olma özelliğini taşımaktadır. Dernek aynı zamanda, kâğıt sanatını ve sanatçısını tanıtmak, sanatın bu dalıyla ilgili aydınlatmak, bilgi aktarımı ve pratik yapmak, etkinlikler gerçekleştirerek görsel doyum sağlamaktır” dedi. Meral Akıncı da, “Sergiye baktığım anda ilk aklıma gelen, özgürleşen bir disiplinin beyindeki hayal dünyasında yaratılanların ele yansıması ve bu hayallerin iz düşümleri olarak aklıma geldi. Yalnız şu anda gördüğümüz bu gerçeklerin yolculuğu çok uzun. Bu sıkı bir disiplinin, inancın ve hayal dünyasının duygularla beraber özgürlüğün bir yansımasıdır. Bu iletişimi kurmak ve yansıtmak ayrı bir değerdir” şeklinde konuştu. 

s2-031.jpg

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 395 Sayıs

Adres Kıbrıs 395 Sayıs