Kadro genişleyecek, tempo artacak

Kadro genişleyecek, tempo artacak

Yeni sezonda şampiyonluk isteyen Doğan Türk Birliği, kadrosunu geniş tutarak lig maratonunda sıkıntı yaşamak istemiyor

A+A-

K-Pet Süper Lig’in Girne bölgesi ekiplerinden Doğan Türk Birliği, yeni sezonda şampiyonluğa oynamayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıla göre kadro derinliğini arttırarak sezon içerisinde sıkıntı yaşamak istemeyen Doğan, Binatlı’dan transfer ettiği Emek Kırılmaz’ın ardından takviyeler yapma düşüncesinde. Salih Say transferi sonuçsuz kalan, yabancı oyuncu konusunda da Quincy Osei ve Quadri Raheem’i kadroda tutan sarı lacivertliler, bu oyunculara ek olarak iyi bir yabancı santrfor alarak hücum hattında da güçlenme amacında. Girne ekibinde çalışmaların dozu yavaş yavaş artacak. İki kamp düşünen Doğan, Ağustos ayında yurt içinde, Eylül ayı başında da yurt dışında kamp yaparak sezona hazırlanacak.

 

Oshan: “Kadroyu genişleterek başa oynamak istiyoruz”

Hazırlıklarını sürdüren Doğan Türk Birliği’nde Teknik Direktör Caner Oshan, “Yüzde 80 şampiyonluğa oynayacağız” dedi. Diğer yüzde 20’lik kısmın ne olduğu sorusuna Oshan, bunun başka faktörler olabileceğini, saha, oyuncu sakatlığı ve bunun gibi etkenler olduğunu kaydetti. Salih Güvensoy’un serbest transfer hakkından yararlanarak takımdan ayrılmasından sonra Binatlı’dan Emek Kırılmaz’ı renklerine bağladıklarını söyleyen Oshan, “Birkaç transfer yaparak kadromuzu genişleterek başa oynamak istiyoruz” dedi.

 

“Geçtiğimiz yıl sakatlık ve cezalılar boynumuzu büktü”

Uzun lig maratonunda kadro genişliğinin önemine vurgu yapan deneyimli teknik adam, “Geçtiğimiz yıl alternatifli bir kadromuz olmadığından sakatlık ve cezalılar bazı maçlarda bizim boynumuzu büktü. Kadromuzu geniş tutarak sıkıntı yaşamak istemiyoruz” dedi. Hedefin şampiyonluk olduğunun altını çizen Oshan, “Geçtiğimiz yıl ligde Yenicami’nin ciddi bir çıkışı oldu. Belki bir önceki sezon gibi olsaydı, daha farklı olabilirdi. Bu yıl şampiyonluğa oynamak isteyen 5-6 tane güçlü takım var” şeklinde konuştu.

 

Kaliteli bir yabancı santrfor

Mevcut yabancılar Quincy Osei ve Quadri Raheem’i kadroda tuttuklarını söyleyen Oshan, “Yabancı ülkemizde önemli bir faktör. Hangi takımın yabancısı iyiyse o üstlere oynayabilir. Bizim geçen yıldan takıma uyum sağlamış yabancılarımız var. Yıldız olmasalar dahi görev adamıydılar. Bu iki arkadaşı tekrardan takımımızda tuttuk. Bunların yanına çok iyi bir santrfor istiyoruz. Bunun için de 4-5 tane adam deneyeceğiz. Kampa kadar kadromuzu şekillendirmek istiyoruz” dedi.  Yeni sezonun ilk hazırlık maçını 2 Ağustos’ta Mağusa Türk Gücü ile oynayacak olan Doğan Türk Birliği, Ağustos’da yurt içi, Eylül başında da yurt dışında kamp çalışması gerçekleştirecek.

 

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.