1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kadri: “Sanık Maraşlı, tatlıyı yanlışlıkla Aybak’a yedirmiş olabilir...
Kadri: “Sanık Maraşlı, tatlıyı yanlışlıkla Aybak’a yedirmiş olabilir...

Kadri: “Sanık Maraşlı, tatlıyı yanlışlıkla Aybak’a yedirmiş olabilir...

Aybak Cinayeti’nde şok iddia

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen cinayetin soruşturmasını yürüten Tahkikat Subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri tarafından sorgulandı.

Kadri: “Sanık Maraşlı, sanık Tuncay’ı yem olarak kullandı...”
Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ı sorgulayan sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri, sanık İbrahim Maraşlı’nın kendisine şantaj yapan Ahmet Aybak’a karşı sanık Tuncay’ı yem olarak kullandığını iddia etti. Müfettiş Muavini Dalkıran ise kendisinin yaptığı tespitlere göre sanık Maraşlı’nın, maktül Aybak’ın çok şey bilmesinden dolayı öldürdüğünü söyledi. Kadri, sanık Maraşlı’nın poliste tutuklu bulunduğu zaman ev adresi olarak babasının evinin adresini verdiğini ve babasının evinin polis tarafından arandığı sırada ise sanık Maraşlı’nın kaldığı evde bulunan emarelerin ise çöpe atıldığını  söyledi. Kadri, sanık Maraşlı’ya yardımcı olan üçüncü bir kişinin ayan beyan ortada olduğunu belirterek, sanık Maraşlı’nın tutukluyken emareleri çöpe atan kişinin olduğunu ve bu kişinin çöpe atılan şırınganın olayda kullanıldığını, telefon ile manyetik alanı kırılmış sim kartın da olayda kullanıldığını bildiğini iddia etti.

Asıl hedefin sanık Tuncay olduğu iddia edildi...
Sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri, mahkemede ortaya şok bir iddia attı. Avukat Kadri, sanık Maraşlı’nın 2006 yılında Ahmet Girgin’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığını, maktül Ahmet Aybak’ın ise Türkiye’de bir kişiyi 7 yerinden bıçakladığını, başka bir kişiyi ise bir tokatla öldürdüğünü söyleyerek, geçmişi böyle olan sanık Maraşlı ile maktül Aybak’ın belkide sanık Tuncay’ı öldürme niyetinde olduklarını ileri sürdü. Kadri, maktül Aybak ile sanık Maraşlı’nın içerisinde zehir olduğu varsayılan tatlıyı ve yine içerisinde zehir olduğu iddia edilen enjektörleri sanık Tuncay’ı öldürmek için getirdiklerini ve sanık Maraşlı’nın konu zehirliyi tatlıyı sanık Tuncay’a vereceği yerde yanlışlıkla Aybak’a vermiş olabileceğini iddia etti. Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran ise bu iddialara böyle birşeyin olamayacağını ve böyle bir ihtimalin olmadığını söyleyerek “Sanık Maraşlı isteseydi 27 Aralık 2013 tarihinden yakalandığı tarih olan 1 Şubat 2014’e kadar sanık Tuncay’ı öldürebilirdi” dedi.

Duruşmaya Pazartesi devam edilecek...
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, duruşmaya devam etmek üzere davayı 23 Mayıs tarihine tehir etti.

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur
İlgili Haberler