1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kadri Fellahoğlu: “UBP ve DP’nin siyasi ittifakı ülke gibi Lefkoşa’yı da batırdı”
Kadri Fellahoğlu:  “UBP ve DP’nin siyasi ittifakı ülke gibi Lefkoşa’yı da batırdı”

Kadri Fellahoğlu: “UBP ve DP’nin siyasi ittifakı ülke gibi Lefkoşa’yı da batırdı”

CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

A+A-

CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları sivil toplum örgütlerini ziyaretleri kapsamında Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Fellahoğlu ve ekibi, çiftçilerin sorunlarını dinleyerek, göreve geldiklerinde Lefkoşa için neler yapılacağını anlattı. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı ziyarette yaptığı konuşmada Lefkoşa’nın büyük sıkıntılar çektiğini ifade etti. Adayların bu seçimin diğer seçimler gibi olmadığının farkında olduklarını ve yaşanabilir bir Lefkoşa vaat ettiklerini söyleyen Kabakçı, bugün Lefkoşa’nın yaşanabilir olmadığını, çöplerin yeniden biriktiğini, temizliğin yapılmadığını ve ulaşımında ciddi sorunlar olduğunu belirtti. Kabakçı, Lefkoşa’nın yeniden Lefkoşalıya yakışır bir yere gelmesi gerektiğini ifade etti. Lefkoşalının geçmiş yönetim yüzünden inancını kaybettiğine işaret eden Kabakçı, aylardır belediyede grev nedeniyle hizmet verilmemesine karşın evlere su ve temizlik faturalarının gittiğini ve insanların bu yüzden inançlarını kaybettiğini söyledi.
Fellahoğlu: Gül bahçesine girmeyeceğimizi biliyoruz
CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ziyarette yaptığı konuşmada ülke gibi Lefkoşa’nın da UBP ve DP siyasi ittifakının popülist yönetim anlayışı nedeniyle düşürülebileceği en kötü duruma düşürüldüğünü ifade ederek tarihin Lefkoşa’yı bu hale düşürenleri yazacağını söyledi. Sürdürülemez durumda olan belediyeyi yeniden ayağa kaldırmak için aday olduğunu belirten Fellahoğlu, kendisinin ve ekibinin 8 Nisan’da bir gül bahçesine değil bir bataklığa gideceklerinin bilincinde olduğunu söyledi.
Bütçe açığı nasıl kapanacak?
LTB’nin geriye dönük borçları hariç yıllık bütçesinde 24 milyon açık olduğuna işaret eden Fellahoğlu, göreve geldiklerinde ilk bir yıl belediyeyi normalleştirme için çalışacaklarını ve bu bütçe açığını beş adımda kapatacaklarını ifade etti. 5 adımda denk bütçe ve 3 adımda borçsuz bir belediye yaratacaklarının altını çizen Fellahoğlu, dışarıdan mal ve hizmet alımını durdurarak yılda 4.2 milyon, belediye gelirlerini yüzde 30’dan yüzde 80’e çıkararak 13 milyon, toptancılar halinin Lefkoşa’ya getirilmesi ile 3 milyon, atık ürünlerin satılmasıyla en az 1.8 milyon ve reklam panoları ihalesinin yeniden gerçek değeri üzerinden yapılmasıyla 2 milyon lira gelir elde ederek yıllık bütçe açığını kapatarak denk bütçe elde edeceklerini belirtti. yd

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur
Etiketler : ,