1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kadraj’da Lefkoşa” sergisi
“Kadraj’da Lefkoşa” sergisi

“Kadraj’da Lefkoşa” sergisi

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) düzenlediği “Kadraj’da Lefkoşa” isimli fotoğraf yarışmasının sergisi açıldı ve dereceye girenlere ödülleri verildi.

A+A-

Lefkoşa'da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışını, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı. Açılışa, Güney Kıbrıs'ta görev yapan bazı yabancı büyükelçiler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Lefkoşa'da çekilen fotoğrafların, bugünü geleceğe taşıyacaklarından büyük önem taşıdığını belirterek, yarışmayı düzenleyen herkesi tebrik etti.

Akıncı, belediye başkanlığı döneminde kendilerinin de sergi düzenlediğini, o fotoğrafların belediye arşivinde olmasını ümit ettiğini ifade ederek, fotoğrafın; çekildiği dönemi, geçmişi, insanı, yaşam biçimini ve kültürü, geleceğe taşıdığına işaret etti.

Bugün çekilen ve sergide yer alan fotoğrafların çok etkili ve kaliteli olduğunu belirten Akıncı, Bugünkü Lefkoşa'yı geleceğe taşımak adına güzel bir iş ortaya çıkarıldığını kaydetti.

Akıncı, bugün çekilen fotoğrafların yarın daha da önemli olacağını belirterek, bu gibi çalışmaların her bölgede her köyde yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, yarışmaya katılan 84 kişiye teşekkür ederek, yarışmaya katılan 554 eserden, sergilenmeye layık bulunanların sergiye alındığını belirtti, "fotoğraf çekmenin yasak" olduğu “en çok lanse edilen” Lefkoşa'da düzenlenen yarışmaya gösterilen yoğun katılımdan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Harmancı, LTB'yi aldıkları dönemden hem altyapı hem de kültür sanat olarak daha iyiye taşımak için çalıştıklarını belirtti.

Mehmet Harmancı, LTB ile Lefkoşa Rum Belediyesi çalışanlarının katılacağı fotoğraf yarışması yapacaklarını da söyledi.

Yarışmanın Juri üyeliğini Hasan Hüseyin, Gazi Yüksel, Kerim Belet, Fatoş Miralay ve İlkem Öntaş yaptı. Yarışmada birincilik ödülü “Öylesine Bir An” isimli eser ile Ediz Tuncel’in oldu. Yarışmada 2.’lık Ramadan Gümüşok’un “Zahra’nın Çocukları”, 3.’lük ise Osman Arsal’ın “Selimiye Camii” fotoğraflarına verildi. Mansiyon ödülünü ise “Bandabuliya’nın Anası” isimli fotoğrafı ile İsmail Özyol kazandı.

Sponsorluklarını Asbank, Arkadaş Pastanesi, Oral Fotoğrafçılık, Califorian Restaurant, Esmen-Grup’un yaptığı yarışmada derece alanlara para ödülü de verildi.

TAK

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur