1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kadınlar hayatın her alanında yer almalı”
“Kadınlar hayatın her alanında yer almalı”

“Kadınlar hayatın her alanında yer almalı”

Doğancı’da köy kadın kursu binası açıldı

A+A-

Doğancı’da Köy Kadın Kursu binası hizmete açıldı. Doğancı Köy Kooperatifi tarafından kurulan Köy Kadın Kursu Binası’nın açılışına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bazı milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ile Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Doğancı halkının çok çalışkan olduğunu dile getirerek, açılışı gerçekleştirilen Köy Kadın Kursu binasının köylülerin köylerine sahip çıktıklarını gösterdiğini belirtti.

Köy Kadın Kurslarının kadınların paylaşarak üretim yapmasına olanak verdiğini anlatan Siber, katkı koyanları kutladı.
Siber, köy kadın kursunun elbirliğiyle başarılabileceklerin bir göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, kooperatif yöneticilerini ve halkı kutladı.
Köy Kadın Kursu Binasının bölge insanına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, kadınların üretimini teşvik edecek yatırımların önemli olduğunu kaydetti.

Toplumun yarısının kadınlardan oluştuğuna işaret eden Yorgancıoğlu, bu bağlamda kadınların hayatının her alanında yer alması gerektiğini ifade etti.


Nazım, çalışmaları anlattı

Doğancı Köy Kooperatifi Başkanı Ahmet Nazım açılışta yaptığı konuşmada, kooperatif hakkında bilgi verdi ve kooperatifin yaşadığı sıkıntıları anlattı.
Köylünün ihtiyaçlarına cevap vermek için yaptıkları çalışmaları aktaran Nazım, köy kadın kursu binasının da bu hizmetlerden olduğunu belirtti.
Bundan sonraki projeleri arasında piknik alanı, soğuk hava deposu ve patates paketleme tesisi kurmak olduğunu ifade eden Nazım, bunun için hükümet yetkililerinin desteğini istedi.
Konuşmaların ardından Köy Kadın Kursu binasının kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. TAK

Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur