1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kadına şiddetin önüne hep birlikte geçilebilir!"
Kadına şiddetin önüne hep birlikte geçilebilir!

"Kadına şiddetin önüne hep birlikte geçilebilir!"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, göreve gelmeleri durumunda kadın sorunlarıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının aktif siyasal, sosyal ve ekonomik yaşama katılımı için çalışmalar yapacak olan ‘Kadın Çalışma Grubu’ oluşturacaklarını söyle

A+A-


CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, şiddetin çağımızın utancı olduğunu, kadına şiddetin ve kadınların yaşam hakkının elinden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, kadınlara yönelik şiddet olaylarıyla ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Evrensel düzeyde planlı mücadeleyi gerektiren bu ciddi sorunun en son Türkiye’de Özgecan Aslan’ın insanın kanını donduracak bir vahşete maruz kalması ve yaşamını yitirmesiyle gündeme geldiğini dile getiren Siber, “Bu bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadelede tüm dünyada liderliklere büyük görevler düşüyor” dedi. Şiddetin her türüne karşı olduğunu ifade eden Siber, “Ülkemizde de vahşice saldırılara maruz kalan, sözlü şiddetin yanı sıra ölümle sonuçlanan şiddet mağduru kadınların mağduriyetinin ortadan kaldırılması için yasama, yürütme, yargıya ve sivil topluma büyük görevler düşmektedir” diyerek bu konuda eğitimin ve medyanın önemine dikkat çekti. Siber, "Kadını cinsel obje olarak gören zihniyet ile mücadele için yönetimlerin toplumsal cinsiyet eşitliği adına yapacağı çalışmalar önemlidir" dedi. Meclis'te Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası’nın topluma kazandırılmasında aktif rol oynayan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, göreve gelmeleri durumunda kadın sorunlarıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının aktif siyasal, sosyal ve ekonomik yaşama katılımı için çalışmalar yapacak olan ‘Kadın Çalışma Grubu’ oluşturacaklarını söyledi. Siber, bu sabah Dev-İş’i ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Uzun yıllardır sendikaya hizmet veren Mehmet Seyis’e acil şifalar dileyerek kendisini yeniden mücadele sahnesinde görmek istediklerini belirten Siber, başkanlığa vekalet eden Hasan Felek’e de görevinde başarılar diledi.

KATILIMCILIK ANLAYIŞIYLA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile bilgi veren Siber, aktif, dinamik bir politika izlemenin liderin sesinin duyulması aynı zamanda toplumun görünür olması anlamına geldiğini belirtti. İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon modeli için donanımlı ve aktif kadrolarla çalışacağını kaydeden Siber, uluslararası temaslarla sürece canlılık getireceklerini vurguladı. “Rum tarafının masaya gelmemesi bize yarar sağlamıyor. Sadece içe yönelik mesajlarla bir yol kat edemeyiz” diyen Siber, gerek iç meselelerde sosyal adaleti gözeten ve halk yararına projeler üreten gerekse müzakere masasında etkin bir liderlik anlayışıyla yola çıktıklarını belirtti. Siber, “Ve inanıyoruz ki bu katılımcılık anlayışıyla sivil toplumu da işin içine katarak, birlikte projeler üreterek daha katılımcı daha demokratik bir yapıya kavuşacağız. Yaşamın her alanında bunu hissedeceğiz. Değişim en tepeden başlamalı. Güven, hak, adalet ve sosyal devlet ilkeleriyle ve demokrasiyi ön planda tutan bir anlayışla cumhurbaşkanı makamını daha güzel bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur