1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kadın ve Liderlik” irdelendi
 “Kadın ve Liderlik” irdelendi

“Kadın ve Liderlik” irdelendi

Mentesh, kariyeri boyunca ilham verici birçok kadınla karşılaştığını, kadın ve liderlik konusunun kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti.

A+A-

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yeni Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin organize ettiği “kadın ve liderlik” temalı panel, bugün 11.00-14.00 saatleri arasında Lefkoşa Merit Otel’de yapıldı.

Etkinlikte Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Doğuş Derya, Finlandiya Elçisi Anu Saarela, Barış Gücü Komutanı Tümgeneral Kristin Lund, Kıbrıs Türk İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, Little Gems Montessori Anaokulu Müdür ve Kurucusu eğitmen Carola Lang Howard, Agence France Presse Haber Editörü Caroline Perrot ve Yeşiller Partisi’nden politikacı Ska Keller konuşma yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını ise Kıbrıs Türk Toplumu Görev Gücü İçin AB Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer ve AB Bilgi Merkezi Takım Lideri Pembe Mentesh yaptı.

VIEZZER: “KADINLAR SOSYO-EKONOMİK HAYATIN HER KESİMİNDE BULUNMALI”

Kıbrıs Türk Toplumu Görev Gücü İçin AB Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer, panelin yeni AB Bilgi Merkezi’nin ilk etkinliğini olduğunu kaydetti. Viezzer, AB Bilgi Merkezi’nin, AB’nin Kıbrıslı Türklere Mali Yardım Programı çerçevesinde faaliyette bulunacağını, Kıbrıslı Türklere AB ile ilgili bilgi verme ve AB ile yakınlaştırma amacı taşıdığını ifade etti.

Kadınların sosyo-ekonomik hayatın her kesiminde bulunması gerektiğini belirten Viezzer, bunun da toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak yapılabileceğini kaydetti. AB’nin toplumsal cinsiyet eşitliğinin öncüsü olduğunu söyleyen Viezzer, AB’nin kurucu anlaşmalarının her türlü ayrımcılığı engellediğini belirtti.

Buna rağmen AB organlarında özellikle yönetici pozisyonlarında kadınların yeterli temsiliyetinin sağlanamadığını söyleyen Viezzer, kadın yöneticilerin sayısının artırılmasına yönelik harekete geçilmesi ve buna destek verilmesi gerektiğine işaret etti.

MENTESH: “AMACIMIZ KIBRIS TÜRK TOPLUMUNU AB İLE YAKINLAŞTIRMA”

Yeni AB Bilgi Merkezi Takım Lideri Pembe Mentesh de konuşmasında merkezin amacının Kıbrıs Türk toplumunu Avrupa Birliği’ne yakınlaştırma ve bilgilendirme olduğunu kaydetti.

Merkezin resmi açılışının Nisan ayı sonunda gerçekleştirileceğini söyleyen Mentesh, cinsiyet eşitliğinin önem verdiklerini konular arasında olduğunu ifade etti.

Mentesh, kariyeri boyunca ilham verici birçok kadınla karşılaştığını, kadın ve liderlik konusunun kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti.

Panelde liderliklerini ispatlamış konuşmacıların sunum yapacaklarını belirten Mentesh, bundan gurur duyduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından panel geçildi. Panelde ilk konuşmayı Finlandiya Elçisi Anu Saarela gerçekleştirdi. Panel boyunca simültane çeviri de yapıldı.

(tak)

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur