1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kadın Örgütü kitle toplantılarını başlattı
Kadın Örgütü kitle toplantılarını başlattı

Kadın Örgütü kitle toplantılarını başlattı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü kitle toplantılarına başladı.

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü kitle toplantılarına başladı. İlk toplantısını dün akşam Güzelyurt’ta gerçekleştiren Kadın Örgütü, partili kadınları yerel yönetim seçimlerine hazırlık ve örgütlenme konularında bilgilendirdi. Kadın Örgütü’nün önümüzdeki dönem faaliyetlerinin de aktarıldığı toplantıda dış ilişkiler konusundaki gelişmeler de paylaşıldı. Toplantı Genel Başkan Sibel Sorakın ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Güzelyurt ilçe Kadın Örgütü Yönetim Kurulu üyeleri, Güzelyurt ve Lefke Bucağına bağlı partili kadınların katılımıyla gerçekleşti.

KADIN ADAYLARA TEŞVİK 

Toplantıda, Haziran ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde kadınların aday olarak katılmaları istendi. Partinin uyguladığı yüzde 30 kadın kotasının üzerinde katılımın sağlanması için motivasyonun artırılması yönünde çalışmaların başlatılması konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe Başkanı Zühre Civa, örgütlenme konusunda üyeleri bilgilendirdi. Genel Başkan Sibel Sorakın ise son siyasal gelişmeler, kadın kotası, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi, Kadın Dostu Belediyecilikle ilgili projelerini aktardı. Dış ilişkiler sekreteri ve milletvekilli Fazilet Özdenefe de dış ilişkiler ve Kıbrıs konusunda üyelere bilgi verdi. Toplantıya katılan kadınlar kendi düşünce ve görüşlerini dile getirdiler. Bu tür toplantıların daha sık yapılmasını talep ettiler.

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur